کد خبر : 101
تاریخ انتشار : شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴

تکلیف جدید برای منع پزشکان از فرار مالیاتی

تکلیف جدید برای منع پزشکان از فرار مالیاتی
تهران- پس از ماجرای نصب کارتخوان و پایانه فروشگاهی که قرار بود مالیات‌ پزشکان را شفاف کند، حالا سازمان امور مالیاتی از سامانه‌ای رونمایی کرده تا پرونده مالیاتی پزشکان، کامل‌تر شود.

پایگاه خبری تحلیلی نگاه اقتصاد  (www.negaheghtesad.ir) 

فرار مالیاتی پزشکان، از کلیدواژه‌های پرتکرار امسال بود و این سؤال را مطرح کرد که آیا پیش از ملزم شدن پزشکان و مراکز خدمات درمانی به نصب کارتخوان و صندوق فروش، درآمد پزشکان مشمول مالیات بوده یا خیر؟ تا سال گذشته، پزشکان با توجه به نوع فعالیتشان مشمول دو نوع مالیات می‌شدند: مالیات بر حقوق و مالیات مشاغل.

پزشکان چگونه مالیات می‌دهند؟

اگر پزشکی با یک درمانگاه، بیمارستان یا هر مرکز درمانی دیگر قرارداد داشته باشد، مشمول قوانین مالیات بر حقوق است و مرکز درمانی که کارفرمای این پزشک است، هر ماه مالیات پزشک را کسر و به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کند.

پزشکانی که به‌صورت مستقل در مطب شخصی خود فعالیت می‌کنند، مشمول مالیات بر مشاغل هستند و مانند دیگر صاحبان مشاغل، باید خرداد ماه هر سال، اظهارنامه خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. در اینجا بود که الزام پزشکان به نصب کارتخوان و پایانه فروشگاهی مطرح شد.

علاوه بر این دو نوع مالیات، در قانون بودجه امسال، کلیه مراکز درمانی، مکلف شدند ۱۰ درصد حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکان را به‌عنوان مالیات کسر کنند. مالیاتی که در قانون بودجه سال جاری از آن به عنوان «مالیات تکلیفی» نام برده شد و در نخستین روز دی‌ماه، سامانه مربوط به آن رونمایی شد. این سامانه به استناد بند «ک» تبصره ۶ قانون بوجه سال ۱۳۹۸ راه‌اندازی شده است.

بر اساس موضوع این بند از قانون بودجه، کلیه مراکز درمانی مشمول این قانون، ملکفند ۱۰ درصد از حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکی پزشکان را که به‌موجب دریافت وجه صورت‌حساب‌های ارسالی به بیمه‌ها یا نقداً از طرف بیمار پرداخت می‌شود، به‌عنوان علی‌الحساب مالیات کسر و به نام پزشک مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورت‌حساب به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

پیش‌بینی قانون درباره مالیات مضاعف

مالیات تکلیفی یعنی فردی غیر از مؤدی، مکلف به پرداخت مالیات است. در موضوع مالیات پزشکان، فرض کنیم پزشکی به‌طور مستقل در مطب شخصی خود فعالیت می‌کند. این فرد در خرداد هر سال، اظهارنامه خود را تکمیل و به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کند. در طول سال هم ممکن است چند عمل جراحی را در بیمارستان انجام دهد، اما در استخدام آن بیمارستان نباشد. در اینجاست که بیمارستان، مکلف است ۱۰ درصد از حق‌العمل پزشک را به‌عنوان مالیات کسر کند.

قانون این پیش‌بینی را داشته که از مالیات مضاعف بر درآمد پزشکان جلوگیری شود، یعنی اگر پزشکی در استخدام بیمارستان است و از آن بیمارستان حقوق می‌گیرد، این حقوق، مشمول مالیات تکلیفی نیست و تنها مالیات بر حقوق را می‌پردازد.

شفاف شدن درآمد پزشکان

بخش از جامعه پزشکی، از هر راهی برای دور زدن قانون و فرار از پرداخت مالیات استفاده می‌کنند و این موضوع، تازگی ندارد. الزام بیمار به پرداخت جداگانه صورت‌حساب بیمارستان و حق‌الزحمه پزشک، یکی از این موارد است. حق‌الزحمه‌ای که در جایی ثبت نمی‌شود و مالیاتی هم بابت آن پرداخت نمی‌شود. در موضوع نصب کارتخوان هم، کارتخوان‌های اجاره‌ای به کمک پزشکان متخلف آمدند تا رد و نشانی از سطح درآمدشان به‌جا نگذارند. حال باید دید مراکز درمانی در انجام این تکیلف قانونی چگونه عمل خواهند کرد./ایرناپلاس

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.