تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ تیر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۲

اسباب‌کشی مستأجران پاستور،

سوداگران سیاسی و چند ملاحظه…

سوداگران سیاسی و چند ملاحظه…
✍خداداد ابراهیمی/ روزنامه‌نگار

 

🔻سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس اخیرا گفته است؛ “‏بنده نویسنده نامه دعوت ۲۲۰نماینده مجلس از آیت الله رئیسی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری بوده و امضای بسیاری از نمایندگان در این باره را اینجانب اخذ کردم. بر خلاف شایعات و ادعاهایی که این روزها مطرح می‌شود، امضاکنندگان آن نامه، نه در زمان انتشار و نه الان، هیچگاه دنبال سهمی از کابینه آینده نبوده و نیستند…

 

🔹 به نظر می رسد هرچند که سخنگوی هیات رئیسه مجلس، از یک سو، اکثریت مجلس را درمبحث سهم خواهی از دولت جدید مبرا دانسته، اما از سوی دیگر با زیرکی آب پاکی را روی دست اقلیتی از مجلسیان ریخته که مبادا هوای میز دولتی به سرشان بزند و صندلی‌ مجلس را خالی کنند و قس علی هذا…

 

🔸با این وصف، شنیده‌ها حاکی از آن است که معدودی از نمایندگان مجلس و نیز لیدرهای سیاسی خارج از مجلس، از بیم واکنش رسانه‌ها و منتقدان، ممکن است خود را برای تصاحب کرسی استانداری‌ها و پست‌های وزارتی عَلَم نکنند اما قرائن و شواهد موید این واقعیت است که آنان شدیدا برای انتصاب نزدیکان و وابستگان جناحی خود، در پست‌های نان و آب دار دولتی و حتی غیر دولتی در حال لابی‌گری با کانون‌های قدرت هستند. شاهد این ادعا لیست‌های بلند بالای اسامی وزیران، روسای سازمان‌ها و استانداران احتمالی دولت جدید است که در اشکال مختلف در حال رایزنی و گمانه زنی در گعده‌های سیاسی است‌ که این موضوع از چند زاویه قابل ملاحظه و واکاوی‌‌ست؛

 

۱)تماس تلفنی با چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای و راه‌اندازی سامانه نظرخواهی از مردم نخستین اقدام مثبت رییس‌جمهور منتخب در راستای تقویت ارکان کابینه جدید بود. همچنین وی به صراحت پایان کار و انحلال ستادهای تبلیغاتی و انتخاباتی خود را اعلام نموده تا پیشاپیش از‌سهم‌خواهی‌ها و لابی‌های پشت پرده‌ی برخی افراد و احزاب سیاسی ممانعت کرده باشد. رئیسی شفاف و صریح اعلام کرده بود که کابینه‌ی دولت او از ستادهای انتخاباتی پایه‌گذاری نخواهد شد. یعنی اینکه سهم خواهی فعالان ستادهای انتخاباتی ممنوع!

 

۲) در مقطعی که پروسه‌ی اسباب‌کشی سیاسی و انتقال قدرت در حال پیگیری‌ست، جماعتی از اصولگرایان که چند صباحی در ستادهای انتخاباتی آیت الله رئیسی، سرو گوشی آب داده‌اند، نباید به دنبال سهم خواهی و کسب پست و مقام باشند. بهتر است آن‌ها اطراف رئیس جمهور منتخب را خلوت کرده و با تمهید آرامش “پساانتخابات” به دولت سیزدهم این فرصت را بدهند که برای ساختار کابینه جدید، تصمیماتی مستقل و کارآمد اتخاذ کند.

 

۳) گمانه‌زنی‌ها نشان می دهند که مشاوران و مجاوران دولت منتخب، همانند دولت‌های پیشین، از ظرفیت مغفول مدیران شهرستانی فاقد پشتوانه در مرکز، غفلت کرده‌اند. مدیرانی که در دایره‌ی هیچ حزب و تشکیلات سیاسی نمی گنجند و کافی‌ست یک‌بار، یک دولت، یک فرصت طلایی در اختیار آن ها بگذارد تا درسطح وزارتخانه‌ها، پتانسیل کارآمد مدیریت خود را نشان دهند و دور از انتظار نیست که به عنوان پدیده‌‌ی موفق عرصه مدیریت کشور ظهور و بروز یابند.

 

۴) سیدابراهیم رئیسی، در صورتی دولتی مقتدر، متفاوت و عاقبت به خیر خواهد داشت که از همین ابتدای کار، کابینه‌ی دولت جدید را بر مبنای شایسته سالاری پایه‌گذاری کند و سوداگران سیاسی را که با هوچی‌گری و اغواگری رسانه‌ای، با گاردی طلبکارانه و منفعت‌طلبانه دراندیشه تصاحب مناصب دولتی‌اند را قاطعانه از پاستور دور کرده و با آن‌ها مماشات نکند تا دولتش به سرنوشت دولت‌های روسای جمهور سابق واسبق دچار نشود.مخلص کلام اینکه؛ رئیس جمهور منتخب نباید اجازه دهد؛ در کشور بحران‌زده‌ی ما بازهم دَر، بر همان پاشنه‌ سابق بچرخد!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.