معاون حقوقی و مجلس کمیته امداد:
ایجاد ۷۵۱میز خدمت حقوقی درادارات کمیته امداد کشور

نگاه اقتصاد – معاون حقوقی وامور مجلس کمیته امداد گفت:۷۵۱میز خدمت حقوقی در ادارات کمیته امداد دایر شده و وکلا درروزهای خاص در محل ادارات مربوطه حاضر میشوند و درباره مشکلات حقوقی مددجویان مشاوره ارائه می دهند، که در این راستا ۱۶ هزار و۳۴۲خدمت از طریق میزخدمت حقوق ارائه شده است.
وی افزود: براساس اساسنامه کمیته امداد ارایه خدمات حقوقی و مشاوره ای حقوقی به مددجویان تحت پوشش را انجام می دهیم و در این زمینه هم خدمات شایان توجهی انجام شده است.
وی بیان داشت: یکی از موضوعات مهم در بحث ارایه خدمات حقوقی به مددجویان شناسایی افرادی است که دارای مشکلات حقوقی هستند و به دلیل کمبودهای مالی از اطلاعات کافی در این زمینه برخوردار نیستند و دچار مخاطره می شوند.
فتاحی گفت: در دهه ۷۰ به کمیته امداد اجازه داد شد تا از ظرفیت نمایندگان حقوقی دستگاه ها استفاده کنند اما با توجه به محدویت در تعداد کارمندهای حقوقی متخصص می بایست سراغ دستگاه های ارایه دهنده این نوع خدمت رفت و آنها هم استقبال کردند.
وی خاطرنشان ساخت: در این زمینه هم تفاهم نامه هایی با کانون دادگستری و کانون وکلای قوه قضاییه داشتیم که در این راستا همکاری ها در ۲ قالب وکیل نیکو کار و وکلای معاضدتی شکل گرفت.
*هزار و ۴۴۳ پرونده حقوقی در ۹ ماهه امسال بررسی شد
فتاحی اضافه کرد: در ۹ ماهه امسال هزار و ۴۴۳ پرونده حقوق مددجویان تحت پوشش کمیته امداد در سراسر کشور بررسی شد.
وی اظهارداشت: با توجه به گستردگی حقوق پرونده ها، به عنوان مثال یک استان در دعاوی خانوادگی مددجویان رتبه نخست را دارد و استان دیگر در پرونده های دیگر، اما لازم است تا به خانواده های تحت پوشش آموزش هایی داده شود و این آموزش ها از برخی از مسایل و مشکلات پیشگیری می کند که در این زمینه ۸۵۰ کلاس آموزشی در دوره های مختلف برگزار شده و ۲۶ هزار و ۹۹۴ نفر هم آموزش دیده اند.
فتاحی با اشاره به آموزشهای غیرحضوری حقوقی در فضای مجازی گفت: در سال گذشته در روند هوشمندسازی کمیته امداد، درگاه درخواست خدمات حقوقی را در سامانه سها ایجاد کردیم و مددجویان و نیازمندان دهک های یک تا ۳ می توانند درخواست حقوقی و سوال حقوقی خود را ثبت کنند و در نهایت به وکلای نیکوکار ارجاع داده می شود که در این راستا حدود ۸ هزار درخواست به ثبت رسیده است.
*سالانه ۴۰۰ نفر از چرخه حقوقی باید خارج شوند
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد ادامه داد: در برنامه هفتم کمیته امداد بر توانمندسازی حقوقی مددجویان تاکید شده است و سالانه ۴۰۰ نفر از چرخه حقوقی باید خارج شوند.
وی در توضیح توانمند سازی حقوقی مددجویان کمیته داد گفت: افرادی که حقوقشان تضییع شده را پیگیری می کنیم، آورده هایی برای مددجویان تأمین می شود و از این طریق از چرخه حمایتی این نهاد خارج می شوند که در این راستا تاکنون ۱۱۵ نفر را از چرخه حمایتی خارج کردهایم.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با اشاره به اینکه براساس اساسنامه این نهاد و قانون اشخاصی را میتوانیم مورد حمایت مالی قرار دهیم که به کمیته امداد مراجعه کرده و درخواست دهند افزود: شناسایی این افراد را در دستور کار خود قرار داده ایم در این خصوص اطلاعات سامانه سها میتواند بسیار کمککننده باشد، همچنین غربالگری حقوقی و استفاده از مددکاران حقوقی از دیگر برنامهها است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد ادامه داد: همچنین در نظر داریم در راستای همکاری با قوه قضاییه ، این قوه در مواردی ما را از پروندههای دعاوی به ویژه مالی مددجویان مطلع کند اما در حال حاضر در حد گفت وگو است.
فتاحی گفت: امسال در تبصره یک بودجه، تکلیفی برای شرکت نفت در نظر گرفتند که در این راستا بابت گازکشی داخل منازل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد، همچنین مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان بابت هزینههای نگهداری دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد در خوابگاههای دانش آموزی شبانهروزی از این محل اختصاص یافت که در بحث عدالت آموزشی میتواند موثر باشد.
وی درخصوص وامهای شهریه دانشجویی در بودجه نیز گفت: در این زمینه امسال در لایحه دولت تا سقف پنج هزار میلیارد تومان درج شده بود که باتوجه به نگاه مثبت نمایندگان، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در اولویت دریافت این وامها قرار گرفتند، همچنین اقساط مددجویان بهزیستی و امداد پس از فراغت از تحصیل و با اشتغال به کار آنها پرداخت خواهد شد.
برچسب ها :تفاهم نامه ، فضای مجازی ، کانون دادگستری ، کمیته امداد ، مجلس ، مددجویان ، مشاوره ، معاون حقوقی ، میز خدمت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰