حال و روز سدهای ایلام؛ تراز مثبت یا منفی؟

ایلام – حجم مخزن سدهای چهارگانه ایلام با وجود تراز منفی بارشهای سال جاری، اکنون در وضعیت عادی و نرمال قرار دارد و اگر بارندگیها مانند یکی دو هفته گذشته ادامه داشته باشد حجم و ذخیره آب پشت سدهای استان به مراتب افزایشی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ایلام از جمله استانهایی است که در سالهای گذشته با معضل کمبود آب و خشکسالی دست و پنجه نرم میکرد، کاهش بارندگیها و خشکسالی که در سالهای گذشته دامنگیر این استان مرزی شد، افزون بر تاثیر مخرب بر طبیعت، سبب افت شدید منابع آبهای سطحی و زیرسطحی شده و به تبع آن صنعت، کشاورزی و محیط زیست را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
بر اساس گزارشهای اداره کل هواشناسی ایلام، در سال آبی جاری و فصل پاییز و زمستان، میزان بارندگیها تا کنون تراز منفی نشان میدهد.
اما با این اوصاف، سدهای چهارگانه استان تنها به دلیل بارندگی مناسب اوایل سال جاری (فروردین و اردیبهشت) است که از وضعیت مناسب برخوردارند، در این دو ماه آب پشت سدهای استان افزایش چشمگیری یافت به طوری که دو سد ایلام و دویرج دهلران سرریز شدند.
*۷۴ درصد ظرفیت سد ایلام تکمیل شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ظرفیت سد چم گردلان ایلام حدود ۶۱ میلیون مترمکعب است که با بارشهای اخیر، میزان پر شدگی آن به ۴۵.۱ میلیون مترمکعب معادل ۷۴ درصد حجم آن رسیده است.
«صادق علیمرادی» افزود: حجم سد دویرج دهلران نیز در تراز نرمال ۲۰۵ میلیون مترمکعب است که تا کنون ۱۲۷ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد حجم آن پر شده است.
وی در خصوص حجم آب پشت سد کنگیر ایوان هم یادآور شد که حجم این سد نیز در تراز نرمال ۱۹ میلیون مترمکعب است که بر اساس آخرین ارزیابیها، اکنون ۶۹ درصد مخزن سد معادل ۱۳.۲ میلیون مترمکعب آن پر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام یکی دیگر از سدهای استان را سد گلال عنوان کرد و گفت که حجم این سد در تراز نرمال ۱۹ میلیون مترمکعب است که تا کنون ۱۶.۱ میلیون مترمکعب معادل ۸۳ درصد ظرفیت آن پر شده است.
*حجم سدهای چهارگانه ایلام بیش از ۲۰۱ میلیون مترمکعب است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام گفت که اکنون در مجموع حجم کنونی آب پشت سدهای چهارگانه این استان بیش از ۲۷۶ میلیون متر مکعب است.
بارشهای بهاری سال گذشته، نقش مهمی در افزایش ذخیره آب در پشت سدهای این استان داشته است.
از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ایوان با ۲۵۷.۳ میلیمتر بیشترین و مهران با ۳۵.۲ میلیمتر کمترین بارندگی داشته اند.
میزان بارش در ایلام نیز در این مدت ۲۰۹.۹ میلیمتر بوده است.
سال آبی از یکم مهر هرسال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه میشود.
برچسب ها :ایلام ، بارندگی ، تراز مثبت ، حجم مخزن ، خشکسالی ، سازمان هواشناسی ، سد ، سدهای ایلام ، طبیعت ، کاهش بارندگی ، کشاورزی ، کم آبی ، محیط زیست ، نرمال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰