کد خبر : 137885
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 بهمن 1403 - 20:33

یک هزار و ۷۳۸ واحد کشاورزی در ایلام مجوز فعالیت دارند

یک هزار و ۷۳۸ واحد کشاورزی در ایلام مجوز فعالیت دارند

ایلام – رییس سازمان جهادکشاورزی ایلام اعلام کرد که یک هزار و ۷۳۸ واحد تولیدی در حوزه کشاورزی استان مجوز فعالیت دارند که از این تعداد، ۶۲۳ واحد غیرفعال هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «حشمت عزیزان» در نخستین جشنواره امنیت غذایی ایلام گفت: با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد سردخانه ها در استان، افزون بر جلوگیری از خام فروشی محصول، زمان نگهداری فرآورده های کشاورزی نیز افزایش و میزان هدررفت ضایعات نیز کاهش می یابد.

وی در خصوص طرح توسعه باغ ها در زمین های دیم و شیبدار نیز افزود: با توجه به میانگین بارندگی استان که حدود ۴۰۰ میلی‌متر است، این طرح به توسعه کشاورزی کمک می کند و هزینه اجرای آن نسبت به سایر پروژه‌ها کمتر خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام بیان کرد: برای تقویت امنیت غذایی، یکی از راهکارهای مؤثر، بهره‌گیری از کشاورزی هوشمند و فناوری‌های نوین است و در استان، سطح زیر کشت آبیاری زیرفشار به حدود ۴۰ هزار هکتار رسیده است و دستگاه‌های آبیاری خودکار با راندمان بالا در حال استفاده هستند.

وی با بیان اینکه ایلام در اجرای زیرساخت‌های کشاورزی و شبکه‌های آبیاری جزو پنج استان برتر کشور است، یادآور شد: همچنین اجرای طرح سامانه گرمسیری با تجهیز ۱۸ هزار هکتار زمین به این سامانه های نوین آبیاری در دستور کار قرار دارد.

عزیزان بر لزوم تکمیل و اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام تأکید و پیش‌بینی کرد که با تکمیل و اتمام این پروژه‌ها، تولید کشاورزی استان از یک میلیون و ۱۵ هزار تن به حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش یابد و این افزایش می‌تواند نیاز استان را تأمین کند و حتی به صادرات مازاد محصولات نیز منجر شود.

وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی، یادآور شد: امنیت غذایی به معنای تأمین غذای پایدار، کافی، سالم و مغذی برای همه افراد جامعه است و نکته‌ مورد توجه اینکه تأمین امنیت غذایی به معنای توزیع مناسب و دسترسی همه افراد به این منابع غذایی است.

عزیزان توضیح داد که تأمین امنیت غذایی مولفه‌ای کلیدی در امنیت اقتصادی و ملی است و بدون آن هیچ برنامه‌ای در هیچ سطحی قابل اجرا نخواهد بود و در کشور ایران، با تولید ۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی، از جمله ۹۰ میلیون تن محصولات گیاهی، در زمینه تولید محصولات راهبردی مانند گندم و گل نرگس نیز موفق بوده‌ایم و در ایلام بیش از چهار برابر نیاز داخل استان گندم تولید می شود.

وی تغییرهای اقلیمی، کم‌آبی و خشکسالی، وابستگی به واردات کالاهای کشاورزی و میزان بالای ضایعات مواد غذایی را از جمله چالش‌های کشاورزی عنوان کرد و گفت که بر اساس آمار، ضایعات محصولات کشاورزی حدود ۳۵ درصد است که رقم قابل توجهی است.

جانشین فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) ایلام نیز در این همایش گفت: امید به زندگی در جامعه‌ای که امنیت غذایی بالایی دارد، بیشتر است چرا که نوع تغذیه افراد مستقیماً بر سلامت آنان تأثیر دارد و سوء تغذیه در کودکان و نوجوانان می‌تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد و هزینه‌های درمان را افزایش دهد.

سردار «قدرت اله کریمیان» ادامه داد: امنیت غذایی یکی از ارکان اساسی جامعه است و تأثیر مستقیم بر شکوفایی استعدادها دارد و در خانواده‌هایی که فرزندانشان دچار سوء تغذیه هستند یا از تغذیه مناسب محروم‌اند، نمی‌توان انتظار داشت که استعدادهای آنان به خوبی شکوفا شود.

وی با اشاره به اهمیت این موضوع در جامعه یادآور شد: امنیت غذایی هم بر سلامت جسمی و روانی مردم تأثیر می‌گذارد و هم بر روحیه و امید به زندگی آن‌ها نیز اثرگذار است.

سردار کریمیان با بیان اینکه بحران‌های امنیت غذایی می‌تواند به ناآرامی‌های اجتماعی منجر شود، ادامه داد: تاریخ نشان داده است که مشکلات اقتصادی و امنیت غذایی می‌تواند زمینه‌ساز وقوع انقلاب‌ها و ناآرامی‌ها باشد.

وی تأکید کرد: مدیران باید به مقوله امنیت غذایی توجه ویژه‌ای داشته باشند، زیرا بی توجهی به این موضوع می‌تواند منجر به کاهش اعتماد عمومی و ضعف در مدیریت جامعه شود.

جانشین فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) ایلام بر لزوم همکاری و همفکری همه نهادها و ارگان‌ها برای حل چالش‌های امنیت غذایی اشاره و ابراز امیدواری کرد که با تلاش مشترک همه دستگاه ها و بهره برداران، آینده‌ای روشن برای تامین غذای کشور رقم خورد.

وی بیان کرد: تغذیه مناسب به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی نقش حیاتی در رشد و توسعه فردی دارد و اگر کودکی صبحانه یا ناهار مناسبی نداشته باشد، به طور قطع بر توانایی‌های یادگیری و رشد او تأثیر منفی خواهد گذاشت.

سردار کریمیان با بیان اینکه ضریب امنیت غذایی کشور ما اکنون در سطح قابل قبولی قرار دارد، افزود: اگر این ضریب کمتر از یک باشد، به واردات محصولات غذایی نیاز خواهیم داشت که این موضوع می‌تواند مشکلات اقتصادی و خروج ارز به همراه داشته باشد اما اکنون ضریب امنیت غذایی ما نزدیک به یک است و این نشان‌دهنده توانمندی کشور در تأمین غذا برای هر نفر است.

وی همچنین به ظرفیت‌های کشاورزی و دامپروری کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود، ما می‌توانیم غذا برای ۳۶۰ میلیون نفر تأمین کنیم اما باید توجه داشته باشیم که این افزایش تولید نباید به قیمت کاهش ارزش غذایی منجر شود.

سردار کریمیان بر لزوم اصلاح شیوه‌های آبیاری و استفاده از تکنولوژی‌های نوین در کشاورزی تأکید کرد و گفت: کشور ما با چالش‌های آبی مواجه است، اما با پیشرفت‌های انجام گرفته می توان این مشکلات را مدیریت کرد و آبیاری هوشمند یکی از راهکارهایی است که می‌تواند به ما کمک کند.

به گزارش ایرنا، این همایش به همت سازمان بسیج جامعه کشاورزی سپاه استان و با حضور مدیران و تولید کنندگان و صنعتگران فعال بهره بردار جهاد کشاورزی برگزار و از جهادگران برتر امنیت غذایی تجلیل شد.

در حاشیه این همایش نمایشگاهی از آثار تولیدی بهره برداران کشاورزی دایر بود.

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.