شماره : 140629
2 / 2 / 1404 - 3:27

راهبردهایی از برنامه هفتم برای توسعه استان ایلام * امیررضا غلامی

نگاه اقتصاد – در دل زاگرس، استانی جای گرفته که هم‌مرزی‌اش با عراق، تنوع اقلیمی‌اش از دشت تا کوه، و ریشه‌های فرهنگی‌اش در تاریخ و مقاومت، آن را به بستری آماده برای جهش اقتصادی بدل کرده است.

امروز، با تصویب نهایی قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، استان ایلام فرصت تاریخی یافته تا نه‌فقط از چتر حمایت قانونی بهره‌مند شود، بلکه با ابتکار عمل، الگوی توسعه پایدار برای استان‌های کم‌برخوردار باشد. برنامه هفتم با رویکردی عمل‌گرایانه، به‌ویژه در فصل حکمرانی و توسعه منطقه‌ای، چارچوب‌هایی روشن برای شکستن چرخه تمرکزگرایی و تسریع در رشد متوازن ترسیم کرده است. ایلام، به‌عنوان یکی از استان‌های هدف بندهای ناظر به مرز، محرومیت‌زدایی، اقتصاد مردم پایه و بهره‌وری، می‌تواند کانون اثبات عینی مفاد این برنامه باشد.

بر اساس ماده ۱۹ این برنامه که بر «کاهش شکاف توسعه‌ای بین استانها» تاکید دارد، ایلام با اولویتدهی به زیرساختهای ارتباطی، انرژی و دیجیتال؛ میتواند جایگاه خود در اقتصاد ملی را بازتعریف نماید. تکمیل کریدور زمینی و ریلی مهران- ایلام (مطابق ماده ۵۷ برنامه در حوزه حمل و نقل مرزی) و توسعه شبکه جادهای به سمت مرزهای عراق، نه تنها دسترسی به بازار ۴۰ میلیونی همسایه غربی را تسهیل میکند، بلکه این استان را به «پل ارتباطی برنامه هفتم» برای صادرات غیرنفتی تبدیل خواهد کرد.

مطابق بند پ ماده ۹۹ برنامه هفتم توسعه، ایلام با تمرکز بر میدانهای نفتی مهران و دهلران، به پایگاهی برای جذب سرمایهگذاری در بخش بالادستی و پاییندستی نفت و گاز بدل شده است. بند (۱-۳) ماده ۱۴ برنامه، مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف و استخراج میادین مشترک را تسهیل کرده که فرصت طلایی برای شرکت‌های داخلی و خارجی در این استان مرزی است. از سوی دیگر، توسعه نیروگاههای خورشیدی در مناطق مستعد ایلام (همسو با ماده ۴۶ برنامه در زمینه تولید ۳۰ درصدی انرژیهای تجدیدپذیر)، استان را پیشگام «اقتصاد کم کربن» غرب کشور میکند.

بر اساس مباحث حوزه جهش تولید کشاورزی در برنامه هفتم (ماده ۳۲)، ایلام با اختصاص اعتبارات استانی به مدرن‌سازی آبیاری و توسعه گلخانه‌ها، در مسیر برنامه ریزی برای ایجاد زنجیرههای ارزش در محصولات استراتژیک مانند زیتون، انجیر و گیاهان دارویی است. ایجاد «مراکز فرآوری هوشمند» با استفاده از تسهیلات بند ت تبصره ۵ ماده ۶ (حمایت از صنایع تبدیلی روستایی)، نه تنها ضایعات کشاورزی را به ثروت تبدیل میکند، بلکه با پیوند به کریدور صادراتی مهران، دسترسی به بازارهای عراق و خلیج فارس را ممکن می‌سازد.
همسو با تاکید توسعه گردشگری به‌عنوان محور اشتغالزایی (بند پ تبصره واحده ماده ۵۲)، ایلام با احیای جاذبه های تاریخی و توسعه زیرساخت های اکوتوریستی در جنگل های دامنه کبیرکوه، مانشت و… به مقصدی نوین برای گردشگران داخلی و حتی عراقی تبدیل خواهد شد.

دولت با اختصاص وام های کم بهره به پروژه های اقامتی در شعاع ۵۰ کیلومتری مرزها را تصویب نموده که فرصتی استثنایی برای سرمایه گذاران در احداث هتل های بین المللی و اکوکمپ‌ها ایجاد میکند.

مطابق بند ج ماده ۲۷ برنامه هفتم و ماده ۱۵۹ برنامه پنجم توسعه، سرمایه گذاران در استان های مرزی محروم مانند ایلام از معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برخوردارند. این استان با استفاده از ابزارهای نوین برنامه هفتم، از جمله «حوزه های ویژه اقتصادی دیجیتال» در مسیر تبدیل شدن به الگویی برای دیگر استان های مرزی قرار گرفته است. برنامه هفتم توسعه، ظرفیت این را دارد که با تبدیل ایلام به «مُهره کلیدی توسعه غرب کشور»، فصل تازهای در اقتصاد این استان گشوده است. اجرای دقیق مواد این برنامه، از ریل گذاری تا جذب سرمایه های فرامرزی، نه تنها محرومیت تاریخی را کاهش میدهد، بلکه الگویی عینی از «پیشرفت عدالت‌محور» را به نمایش میگذارد.

آینده ایلام، امروز در ترازوی برنامه هفتم سنجیده می شود؛ برنامه‌ای که از حرف تا عمل، فاصله چندانی ندارد.

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140629 توسط negaheghtesad و در روز سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 03:27:16
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140622
2 / 2 / 1404 - 2:33

کمپر؛ وقتی خانه، همراه همیشگی سفر است

تهران- سفر یکی از رویاهای زیبای همه ما است اما چند روز پس از شروع سفر، اغلب دلتنگ خانه می شویم. جمله پر تکرار هیچ کجا خانه نمی شود مصداق همین دلتنگی خانه است. سبک زندگی ون لایف این مشکل را برطرف کرده و شما به راحتی می توانید در کنار خانه خود در سفر باشید.

به گزارش ایرنا زندگی- هنگام جستجوی یک وسیله نقلیه مطمئن برای سفر، ون کمپر، یک انتخاب عالی است. زندگی در کمپر به شما این آزادی را می دهد که در یک وسیله نقلیه مستقل که برای استفاده حداکثری از یک فضای کوچک طراحی شده است، بچرخید. به سفرهای خانوادگی، پارک های تعطیلات، استخرهای عمومی، پیاده روی، کمپینگ، ماهیگیری و غیره فکر کنید. چه بخواهید برای چند روز فرار کنید، چه یک بعدازظهر جمعه طولانی یا حدود یک سال، یک کمپر می تواند همراه مناسبی باشد. در این مطلب سعی داریم زندگی در یک کمپر را بررسی کرده و به بیان معایب و مزایای آن بپردازیم.

مزایای سفر یا زندگی در ون چیست؟
از مزایای ون کمپرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقرون به صرفه بودن: زندگی ون مقرون به صرفه است و به افراد معمولی کمک می کند بیشتر سفر کنند. این خودروها فضای حمل و نقل و خواب را به صورت یکجا فراهم می کنند، بنابراین از صرف هزینه برای اتاق های گران هتل اجتناب می کنید. همچنین می توانید تجهیزات آشپزخانه را برای طبخ غذا انتخاب کنید و در هزینه های غذا نیز صرفه جویی کنید.

تحرک: کسانی که سبک زندگی کمپر را برای مدت طولانی تری می پذیرند، می توانند با خودرو خود در سراسر کشور سفر کنند و آن را به فضایی راحت و خانگی تبدیل کنند که هر شب به آن باز می گردند. ون کمپرهای جمع و جور نسبت به مدل های بزرگتر مانند مدل های کلاس A یا C رانندگی بسیار آسان تری دارند.

بهره وری سوخت: وقتی انواع مختلف ون کمپرها را مقایسه می کنید، یک ون کمپر جمع و جور معمولاً مصرف بنزین کمتری با توجه به مسافت پیموده شده نسبت به مدلهای بزرگتر آن دارد.

گزینه های اجاره: با توجه به محبوبیت روزافزون زندگی کمپر و مشکلات پیشرو در خرید این خودروها، گزینه های اجاره بیشتر در دسترس است. شرکتهای بسیاری وجود دارند که نسبت به اجاره کوتاه مدت و یا بلند مدت این خودروها اقدام می کنند.

ارتباط اجتماعی: زندگی و سفر با ون کمپر موجب می شود با افراد صمیمی و با دید بازی در طول سفر مواجه شوید و از سفر خود لذت بیشتری ببرید.

معایب سفر یا زندگی در کمپر چیست؟
در حالی که ون کمپرها دارای جنبه های مثبت بسیاری هستند، این بدان معنا نیست که آنها با نیازهای سفر همه مطابقت دارند. معایب اصلی کمپر ون ها عبارتند از:

هزینه های نگهداری و تعمیر: اگر شما به طور مکرر از کمپر استفاده می کنید، به مرور زمان با هزینه های تعمیر مواجه خواهید شد. از آنجایی که قطعات بزرگتر و پیچیده تر در وسایل نقلیه بزرگ هستند، تعمیرات می تواند گرانتر از یک ماشین معمولی باشد.

چالش های سازگاری با آب و هوا: زندگی در یک ون کمپر برای هر سناریو آب و هوایی ایده آل نیست. به عنوان مثال، در زمستان، باید بسته بندی کنید تا در شب گرم بمانید و مطمئن شوید که ضد یخ کافی دارید.

محدودیت‌های فضا: در حالی که ون‌ کمپر فضای ذخیره‌سازی و فضای اضافی برای چیدن تخت دارند، اما محدودیت فضا موجب می شود که گاهی در چیدمان وسایل دچار مشکل شوید.

پیدا کردن پارکینگ: بسته به جایی که قصد سفر دارید، مناطق مختلف گزینه های پارکینگ قانونی بیشتری نسبت به سایرین خواهند داشت. شما باید برای هر سفری برنامه ریزی کنید تا مکان های استراحت عمومی، کمپینگ ها یا فروشگاه هایی را پیدا کنید که اجازه پارک شبانه را می دهند.

ملاحظات بیمه ای و قانونی: مشکل و چالش بیمه کردن و داشتن کارت داشتن کمپر، توقیف به خاطر نداشتن مدرک برای تغییر کاربری خودرو و تجهیز، مشکلات قانونی در زمان خرید و فروش ون کمپر و شرایط سخت تغییر کاربری از جمله برخی مشکلات قانونی این خودروها به حساب میآید. علاوه بر این ون کمپرها باید مکان های قانونی را برای تخلیه زباله ها در ون خود پیدا کنید.

آیا خرید یک کمپر ارزش سرمایه گذاری بالا را دارد؟
پس از بررسی مزایا و معایب کمپر، حال باید بررسی کرد که آیا این سبک از زندگی و گردشگری ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر. داشتن یکی از این خودروها برای تعطیلات یقینا بسیار عالی است زیرا باعث صرفه جویی در هزینه شده و امکاناتی مانند فضای ذخیره سازی بیشتر، تجهیزات آشپزخانه و فضای خواب اختصاصی را فراهم می کند. با این حال، سوال اصلی این است که آیا باید یکی را بخرید یا اجاره کنید.

در بسیاری از موارد، داشتن یک ون کمپر برای افراد معمولی ارزش ندارد. به طور متوسط فردی که یکی از آنها را دارد فقط برای ۳-۴ هفته از هر سال از آن استفاده می کند و با توجه به هزینه بالای خرید و نگهداری این خودرو ها اصلا به صرفه نیست. برای همین اغلب بسیاری از مردم از اجاره کمپر برای تعطیلات کوتاه مدت و طولانی مدت استفاده می کنند. این یک روش مقرون به صرفه برای افراد عادی است تا از مزایای یک کمپر بدون سرمایه گذاری سنگین بهره مند شوند.

سخن پایانی
به‌طور کلی سبک زندگی ون لایف در کنار مشکلاتی که دارد، تجربه‌ای بسیار عمیق و لذت‌بخش است. آزادی عمل و ماجراجویی در سفر با ون کمپر می‌تواند تجربه‌ای پرهیجان و خاطره‌انگیز برای شما رقم بزند اما بازهم به روحیه شما بستگی دارد که آیا از زندگی ساده و بی آلایش بدون تشریفات در دل طبیعت و با وجود بسیاری از محدودیت ها لذت می برید یا خیر.

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140622 توسط negaheghtesad و در روز سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 02:33:16
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140620
2 / 2 / 1404 - 2:15

دیدار رئیس فدراسیون ورزش روستایی ایران با مسئولان جهانی در سنت پترزبورگ

نگاه اقتصاد – رئیس فدراسیون ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی محلی ایران با مسئولان جهانی در اجلاس سنت پترزبورگ دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون‌، اجلاس سالیانه کنفدراسیون جهانی ورزش‌های قومیتی به میزبانی سنت پترزبورگ روسیه برگزار شد که علیرضا پسندیده رئیس فدراسیون ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی محلی ایران در این اجلاس شرکت کرد.

در حاشیه این اجلاس که وزرای ورزش روسیه‌، ترکیه، قزاقستان و بلاروس نیز حضور داشتند، علیرضا پسندیده با مسئولان جهانی متعدد از جمله الکساندر کیم کیمن نایب رئیس فدراسیون جهانی مس رستلینگ از روسیه دیدار و گفتگو کرد.
در این گفتگوی دوستانه، رئیس فدراسیون ایران درخواست اعزام مدرس از فدراسیون جهانی برای برگزاری دوره های بین المللی مربیگری و داوری را مطرح کرد که این موضوع مورد استقبال نایب رئیس فدراسیون جهانی قرار گرفت.

نایب رئیس فدراسیون جهانی همچنین با تمجید کسب دو مدال توسط ایران در بازی‌های جهانی نومد گیمز، از رئیس فدراسیون ایران خواست تیم‌های ایرانی در رویدادهای مختلف بین المللی حضور پررنگی داشته باشند.

حیدر فرمان رئیس فدراسیون جهانی کوراش و همچنین عزالدین بوزید رئیس انجمن ورزش‌های سنتی تونس، آنا کلودیا رئیس فدراسیون مکزیک و پاچنتی رئیس انجمن ورزش‌های سنتی کرواسی از دیگر نفراتی بودند که پسندیده با آنها گفت و گو کرد.
رئیس انجمن ورزش‌های سنتی کرواسی از ایران دعوت کرد تا در یک فستیوال ورزش‌های سنتی در کرواسی در ماه اکتبر شرکت کند.

همچنین رئیس فدراسیون ورزش‌های سنتی سوارکاری گرجستان نیز در دیدار با پسندیده خواستار برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با ورزش‌های سواره دو کشور و سپس انجام فستیوال های مشترک شد.

نمایندگان و مهمانانی از حدود ۶۰ کشور جهان در نشست سنت پترزبورگ حضور پیدا کردند.

ریاست کنفدراسیون جهانی ورزش‌های قومیتی بر عهده نجم الدین بلال اردوغان از ترکیه است.

در حاشیه این اجلاس از برترین ورزشکاران سنتی جهان در سال ۲۰۲۴ نیز تجلیل شد که جایزه رهبری در ورزش‌های سنتی به ولادیمیر پوتین تعلق گرفت که وزیر ورزش روسیه به نمایندگی از رئیس جمهور روسیه این جایزه را دریافت کرد.

🔸در پایان برترین های ورزش‌های سنتی جهان به ترتیب زیر معرفی شدند:
جایزه رهبری در ورزش‌های سنتی: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه
جایزه تحقیقات آکادمیک : زینایپا کوزنتسوا (روسیه)
جایزه ورزشکار جوان: فرنگیس عبدنابیوا ( ازبکستان)
جایزه ورزشکار بزرگسال: عایشه گل دمیرباغ (ترکیه)
جایزه سازماندهی: فدراسیون سوارکاری آذربایجان
جایزه ارتباطات: تلویزیون قزاقستان

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140620 توسط negaheghtesad و در روز سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 02:15:29
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140605
2 / 2 / 1404 - 1:46

گریزی بر نشست های رسانه ای نمایندگان مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی ✍️ شهریار غلامپور

نگاه اقتصاد – طی ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۳ و فروردین ماه سال جاری نشست‌های هم‌اندیشی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با اصحاب رسانه در مناسبت‌های مختلف برگزار شد.

فارغ از هر نوع نگاه حزبی، سیاسی، جانبدرانه یا مغرضانه، برگزاری اینگونه نشست‌ها و تبیین فعالیت‌ها و عملکردهای نمایندگان مجلس با اصحاب رسانه‌ها، علاوه بر آگاهی و تنویر افکار عمومی جامعه نسبت به فعالیت‌ها و اقدامات نمایندگان، موجب ترغیب و اشتیاق عمومی مردم برای مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و…؛ به ویژه مشارکت در انتخابات آینده و پیش‌رو در تمامی رویدادهای انتخاباتی خواهد شد. چرا که بیان دستاوردها و فعالیت‌های یک نماینده باعث تقویت حس اعتماد و عدم سرخوردگی و یأس عمومی از مشارکت در انتخابات گذشته خواهد بود و به نوعی عملکرد موفق نماینده می تواند حس، اعتماد و امیدآفرینی را در موکلان تقویت نماید، اگر چه از دیدگاه اهل فضل و دانایی ایراداتی بر نحوه برگزاری جلسات و نشست‌های نمایندگان محترم با اصحاب رسانه به ویژه نحوه اطلاع‌رسانی و تبیین عملکردها و اقدامات آنها در طول دوره نمایندگی وارد می‌باشد، اما برگزاری مستمرو متوالی این نشست‌ها تأثیر مثبت و اثرگذاری را درافکار عمومی جامعه به دنبال خواهد داشت.

از آنجا که نقش و جایگاه مطبوعات و رسانه‌ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی بر هیچکس پوشیده نیست، نگارنده؛ معتقد است هر نماینده ای باید با بهره‌گیری از ظرفیت و پتانسیل افراد رسانه‌ای آگاه و باتجربه در قالب مشاوران رسانه‌ای به عنوان یک اتاق فکر، زمینه و بستر لازم را برای اطلاع‌رسانی گسترده در خصوص اقدامات خود فراهم نموده و با برگزاری سلسله نشست‌های رسانه‌ای با اصحاب مطبوعات به نمایندگی از افکار عمومی به صورت فصلی، گام‌های مثبتی در راستای همگرایی، همدلی و هم‌افزایی در مسیر روشنگری، امیدآفرینی و اقناع افکارعمومی با اطلاع‌رسانی و تبیین برنامه‌ها و اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت خود در دوره نمایندگی برای مخاطبان و جامعه برمی‌دارد.

همچنین؛ حضور و مشارکت نماینده در مباحث و گفت‌و‌گوهای گروه‌های مجازی رسانه‌ای و اهالی فرهنگ، هنر و رسانه، می‌تواند دریچه‌ای از آگاهی و کسب اطلاعات با هدف تقویت و دریافت نظرات و راهکارهای پیشنهادی نمایندگان افکارعمومی به نماینده در راستای نیل به اهداف و چشم‌انداز فعالیت‌های بلندمدت وی داشته باشد.

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140605 توسط negaheghtesad و در روز سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 01:46:36
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140624
1 / 2 / 1404 - 19:09

پژوهشگر سعدی‌شناس:؛

سعدی نگریستن به جزئیات را درک معنای زندگی می‌داند

تهران- پژوهشگر و مدرس ادبیات فارسی گفت: سعدی، با تأکید بر اهمیت توجه به جزئیات زندگی، ما را به درنگ و تأمل در لحظات و پدیده‌های اطراف فرا می‌خواند و معتقد است درک معنای زندگی در گرو نگریستن دقیق به جزئیات و بهره‌گیری از لحظات است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، در روزگاری که نگاه‌های سطحی و شتاب‌زده بر زندگی سایه افکنده، بازگشت به اندیشه‌های سعدی می‌تواند چراغی پیش پای انسان امروز باشد. سعدی، شاعرِ تأمل و تیزبینی، نگریستن به جزئیات را نه تنها تمرینی برای دقت، بلکه راهی برای درک ژرفای زندگی می‌داند. از نگاه او، معنای زندگی در لحظات ساده، در رفتارهای کوچک و در توجه به آنچه معمولاً نادیده گرفته می‌شود، نهفته است. عبدالمهدی مستکین، پژوهشگر فرهنگ و مدرس ادبیات فارسی، در بخش دوم گفت‌وگو با ایرنا، با نگاهی تازه به آثار سعدی، بر اهمیت این نوع نگاه مکث‌آلود و دقیق تأکید می‌ورزد؛ نگاهی که می‌تواند انسان را به ساحت معنا نزدیک‌تر کند.

بخش اول گفت‌وگو با عنوان «سعدی انسان را به درنگ در خویشتن دعوت می کند» را مطالعه کنید.

مستکین با اشاره به این که سعدی بسیار در جهان محبوب است و هم غربی‌ها و هم شرقی‌ها به او احترام می گذارند، گفت: آن‌ها می‌گویند سعدی نگاهی ژرف‌بین دارد و اندیشه‌اش ژرف‌کاو است. مثال می‌زنم شما گلابی را نگاه می‌کنید و یک میوه می‌بینید اما سعدی نگاه که می‌کند از آن یک حکمت بیرون می آورد. می‌گوید خداوند کوزه‌هایی از نبات را روی درخت گذاشته است.

شکل اَمرود تو گویی که ز شیرینی و لطف کوزه‌ای چند نبات است معلق بر بار

ما سیب را می‌خوریم و سعدی می‌گوید:

سیب را هر طرفی داده طبیعت رنگی هم بر آن گونه که گلگونه کند روی نگار

خداوند هم سیب را در طبیعت انواع و اقسام رنگ‌های دلپذیر داده که انسان‌ آن را ببیند و با خوردنش و با دیدنش، به یاد آن خالق خلاقی بیفتد که سیب را آفریده است، یا درباره نارنج می‌گوید:

گو نظر باز کن و خلقت نارنج ببین ای که باور نکنی فِی ‌الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نار

وی اضافه کرد: ماده مهم خلاقیت در دنیای جدید ریشه در درنگ دارد، در درنگ کردن انسان دارد که سعدی به ما یاد داده است. سعدی مورچه‌ای را می‌بیند، می‌گوید:

همچنان در فکرِ آن بیتم که گفت پیل‌بانی بر لبِ دریایِ نیل:

«زیر پایت گر بدانی حالِ مور همچو حالِ توست زیر پایِ پیل»

سعدی حتی حواسش به یک مورچه هم هست که مراقب باش که او را پایمال نکنی، او به قدری درنگ و تأمل دارد که خودش می گوید:

من خود ای ساقی از این شوق که دارم مستم تو به یک جرعه دیگر ببری از دستم

هر چه کوته نظرانند بر ایشان پیمای که حریفان ز مل و من ز تأمل مستم

مستکین گفت: از نظر سعدی، دیگران به شراب دنیا مستند و او که سعدی است به تأمل و تدبر در عظمت خداوند مست است.

این پژوهشگر ادامه داد: سعدی بر اصل نخست که پاسداشت «دم‌های بی‌بازگشت عمر» است تأکید می‌کند و معتقد است در هر نفسی که فرو می‌رود و می‌آید باید نکته‌ای، حکمتی، دانشی بیاموزیم و دوم برای آن که این موارد را بیاموزیم باید تأمل، تدبر و درنگ را یاد بگیریم. سعدی در سرآغاز بوستان می‌گوید:

تأمل در آیینه دل کنی صفایی به‌تدریج حاصل کنی

این سخن هیچ وقت هم کهنه نمی‌شود و این حرف صد سال دیگر هم کاملا قابلیت کاربرد دارد.

این ادیب سعدی‌شناس اضافه کرد: سعدی اساسا یک انسان شناس هوشمند است. تمام حفره‌ها، تمام گلوگاه‌ها، تمام گرانی‌گاه‌ها و تمام عیب‌ها و فرازوفرودهای روان انسان را می‌‍شناسد. هر که با سعدی دمساز می‌شود می تواند نیاز شخصی خودش را از اندیشه‌ سعدی به درستی انتخاب کرده و به دست بیاورد، سعدی انسانی واقع‌گرا و رئالیست است، به همین درباره همه موضوعات سخن می گوید.

مستکین اظهار داشت: در اندیشه سعدی هم برای هر انسانی به موازات اندیشه‌ای که دارد محصولی آنجا وجود دارد، برخلاف دیگر بزرگان ما، که کلام‌شان سخت است و باید مدت‌ها مطالعه کرد تا معنای آن را متوجه شد، سعدی زبان ساده‌ای را به کار می‌گیرد و از شاگردان مدرسه‌ای تا بزرگترین استادان می‌توانند مخاطب او باشند.

وی گفت: با توجه به این که سعدی در ۶۵۵ گلستان و ۶۵۶ بوستان را نوشته است، حکمت سعدی بیش از ۷۹۱ سال است که در جان و روان ایرانیان جاری است، در طول این ۸۰۰ سال همیشه سعدی محبوب بوده، هیچ وقت مخاطبش را از دست نداده است. علتش این است که هر کسی موضوعی که مد نظر دارد را در آثار او می‌یابد. کسی که دنبال عشق است، در آثار سعدی با چنان مفاهیم ارزشمند و سطح بالایی مواجه می شود که دچار یک حیرت و شگفتی شود.

گل نسبتی ندارد با روی دل‌فریبت تو در میان گل‌ها چون گل میان خاری

این واژه ها شور عجیبی دارد،

به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست

نگاهی داشته باشیم که همه انسان‌ها را از منظر انسان بودن دوست دارد، عشق در همه عالم است.

این پژوهشگر انتقادات درباره تاثیر گذر زمان در آثار سعدی را رد کرد و اظهار داشت: برخی ایراد می گیرند این موارد برای ۸۰۰ سال پیش است و قدیمی شده، در مواجهه با این آدم‌ها می‌پرسم آیا در وجود تو حسد هست؟ طمع هست؟ شما حتما باید نسخه‌های سعدی را بخوانید، این ربطی به فناوری ندارد. سعدی شما را انسان می‌کند. سعدی می گوید گره و اشکال کار شماست، خودش می گوید داروی تلخ نصیحت، پس به شما دارو می دهد و می گوید:

گر شربتی بایدت سودمند ز سعدی ستان تلخ داروی پند

و می گوید داروی من اگه کارگر می‌افتد علتش این است که

چو خرما به شیرینی اندوده پوست چو بازش کنی استخوانی در اوست

اندرزها و جهان بینی من کام تو را شیرین می کند اما مراقب باش یک هسته در آن است که حکمت موضوع است. من این هسته را با شیرینی آمیخته کردم که کام تو شیرین شود ولی حواست جمع باشد که آنجا یک نکته نهفتم باید به کار بگیرید.

این ادیب با طرح این سوال که چرا ما رتبه اول نقاب‌زدن (تغییرات زیبایی) در جهان داریم، گفت: پزشکان زیبایی ما هرگز فراغت ندارند، معنی آن این است که من از خودم خسته‌ام نسبت به خودم ضعف دارم، دیگر اشتغالی دارم، چون یکی دیگر از من زیباتر است. اما سعدی می‌گوید اگر درون را زیبا کنید، بیرون هم عاشقت می‌شوند. خداوند در هستی این همه رنگارنگی گذاشته، شما این همه گل ها رو می‌بینید، شما اگر در باغچه‌ای فقط گل بنفشه باشد می‌گویید من شقایق هم می‌خواهم، گل سرخ هم می‌خواهم، چون دوست داریم چشم‌نواز باشد، اگر همه آدم‌ها مثل هم شوند، چه لذتی دارد؟ همه زیباترین چهره‌هایی که الان جراحی انجام می دهند را داشته باشند، چه فایده ای دارد؟ به تن نیست، به جان آدمی است. به همین دلیل سعدی می‌گوید:

تن آدمی شریف است به جان آدمیت نه همین لباس زیباست نشان آدمیت

اکنون نهضتی در حال شکل گیری است که به همان زیبایی طبیعی، زیبایی درون، برگردیم به همین مفاهیم سازنده و درون خود را کشف کنیم.

وی گفت: «از رسول خدا (ص) پرسیدند: زیبایی به چیست؟ چه چیزی زیباست؟ زیبایی یک انسان به این است که او هر روز چیزی خوب و جدید بیاموزد و دانشی جدید، نکته‌ای جدید، یا حکمتی جدید بیاموزد.» این گونه انسان به تدریج از منبعی که در درون خودش ایجاد می‌کند فروغش و زیباییش آفاق‌گیر می‌شود، همه عاشقش می‌شوند ولی خیلی‌ها چون دیگر اشتغال هستند، برعکس عمل می‌کنند. دکور را درست می کنند اما همین که دهان باز می‌کنند و کلمه‌ای حرف می‌زنند، شما حالتان بد می‌شود. سعدی این را می‌گوید که باید زیبایی درون و بیرون هماهنگ باشد.

دلم خانه مهر یار است و بس از او می نگنجد در آن کینه کس

دنیای من چیز دیگری است و در افق‌های دیگری سیر می‌کنم، من چنان در درون غواصی می‌کنم که فرصتی ندارم ببینم روی آب چه هست، در درون خودم یک اقیانوس است.

مستکین اظهار داشت: اگر این موارد را ما به کار بیاوریم واقعاً می‌شود آموزه‌های سعدی را به کار گرفت که کتاب «لقمه لقمانی» برای به کار گرفتن این آموزه‌ها کارآمد است.

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140624 توسط negaheghtesad و در روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 19:09:46
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140627
1 / 2 / 1404 - 14:00

مدیرعامل توانیر خبر داد:؛

برنامه ویژه‌ توانیر برای مدیریت مصرف برق ادارات در تابستان

تهران- مدیرعامل توانیر از تهیه برنامه جامعی برای افزایش تولید از یک سو و کنترل مصرف برق از سوی دیگر طی تابستان امسال در ادارات و دستگاه‌های دولتی خبر داد.

مصطفی رجبی مشهدی روز دوشنبه در آیین آغاز جشنواره شهید رجایی که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، اظهار داشت: در شاخص شدت مصرف انرژی، دو نماگر داریم که در بخش جهانی در ۳۰ سال ۳۵ درصد کاهش شدت مصرف داریم اما در ایران در ۳۰ سال از ۱۳۰ به ۲۲۷ رسیده‌ایم و ۷۵ درصد رشد داشته است یعنی انرژی را در بخش مولد مصرف نمی‌کنیم بلکه ۵ برابر کشورهای اقلیم مشابه‌مان انرژی مصرف می‌کنیم.

وی افزود: در مقایسه با کشورهای مشابه اقتصادی ما هم ۲.۵ برابر مصرف انرژی داریم. از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ باید هر سال ۳۰ واحد نیروگاه سیکل ترکیبی بسازیم تا بتوانیم پاسخ نیازمان را بدهیم اما الان این شاخص به ۴۵ واحد نیروگاهی رسیده است.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه در زمستان به دلیل کمبود سوخت، ناترازی برق داریم گفت: از سال ۱۳۹۷ به این سو ناترازی سنگین برق داریم؛ در هر هفته در زمستان ۴۵ تا ۵۰ هزار مگاوات مصرف برق داریم اما در تابستان ناگهان به دلیل مصرف کولر به ۸۰ هزار مگاوات می رسد.

رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه امسال شرایط ناترازی تشدید می‌شود، افزود: وزیر نیرو برنامه‌ای تدوین کرد که از افزایش تولید تا توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را در برمی‌گیرد؛ هدف‌گذاری ما اجرای ۵ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر است اما امسال بعید است از همه ۵ هزار مگاوات استفاده شود.

وی افزود: مقرر شده است در ادارات مولدهای برق «آی او تی» وارد مدار شود ضمن اینکه در ساعات اداری ۳۰ و غیر اداری ۶۰ درصد کاهش مصرف برق داریم.

سخنگوی توانید ادامه داد: به تعداد کولرهای گازی سالانه ۳۰ درصد اضافه می‌شود و ۲۵۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه می‌کند؛ در خراسان ۵۰ درصد مصرف برق کولر گازی داریم در حالی که در کشور مصر که ۱۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد و گرمای بیشتری از ما دارند، ۳۰ درصد کمتر از ما برق مصرف می‌کنند.

رجبی مشهدی افزود: در بخش خانگی به دلیل برق ارزان، از ماینرها استفاده می‌شود ولی ما بیشتر آنها را شناسایی می‌کنیم؛ در هند اجازه نمی‌دهند دمای ادارات با دستگاه‌های خنک کننده از ۲۴ درجه کمتر شود اما در ایران در برخی بانک‌ها دمای هوا در تابستان ۱۷ درجه است.

وی با یادآوری اینکه رئیس جمهور دستور داده است به مرور برق ادارات از تجدیدپذیرها تامین شود، خاطرنشان کرد: موضوع مصرف برق ادارات مورد پایش توانیر خواهد بود از مردم هم در پایش این مسأله نظرسنجی خواهد شد./ایرنا

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140627 توسط negaheghtesad و در روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت 14:00:31
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140599
31 / 1 / 1404 - 22:32

راه‌اندازی ۲ رشته جدید مقطع دکتری در دانشگاه ایلام

ایلام – سرپرست دانشگاه ایلام اعلام کرد که ۲ رشته جدید در مقطع دکتری تخصصی با موافقت و اعلام سازمان سنجش آموزش عالی کشور در دانشگاه ایلام راه‌اندازی شد.

به گزارش پایگاه خبری دانشگاه ایلام، همایون مرادنژادیان اظهار کرد که در نتیجه پی‌گیری‌ها و با اعلام سازمان سنجش آموزش عالی کشور و بر اساس مجوز دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۴۰۴ دو رشته جدید در مقطع دکترا در دانشگاه ایلام راه‌اندازی شد.

وی افزود: بر پایه این مجوز، دانشگاه ایلام از مهر ۱۴۰۴ در رشته تحصیلی بافت شناسی مقایسه‌ای در دانشکده پیرا دامپزشکی و رشته علوم و مهندسی آبخیز گرایش حفاظت آب و خاک در دانشکده کشاورزی در مقطع دکترا دانشجو می‌پذیرد.

سرپرست دانشگاه ایلام توضیح داد داوطلبان می‌توانند با توجه به شرایط اعلامی در دفترچه راهنمای سازمان سنجش به انتخاب این رشته‌ها اقدام کنند.

مرادنژادیان بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، گروه‌های آموزشی که مجوز برای راه‌اندازی رشته‌های جدید از ابتدای مهرماه سال گذشته برای آن‌ها صادر شده است، می‌توانند با هماهنگی دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه، اقدام به پذیرش دانشجو از طریق سهمیه استعدادهای درخشان کنند.

دانشگاه ایلام با هفت هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکترا و ۲۰۰ عضو هیات علمی، ۳۲ گروه آموزشی دارد و در سال ۱۳۷۰ در سفر مقام معظم رهبری به استان ایلام از دانشکده زیر مجموعه دانشگاه رازی کرمانشاه به دانشگاه ارتقا یافته است.

استان ایلام در مجموع ۳۶ دانشگاه و موسسه آموزش عالی دارد که اکنون ۲۶ هزار دانشجو در آن‌ها تحصیل می‌کنند./ایرنا

 

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140599 توسط negaheghtesad و در روز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت 22:32:58
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140594
31 / 1 / 1404 - 2:05

عروس دلربای زاگرس کجاست؟

ایلام- او را «عروس زاگرس» می‌خوانند و به «سرزمین طلوع خورشید» شهره است؛ سرزمینی که برگ برگ درختان بلوط و بنه‌اش، در کنار شکوه و زیبایی کوه‌ها و جنگل‌هایش در بهار و پاییز و زمستان، جلوه‌ای از فرّ و شکوهمندی پیش چشم‌ها می‌گشاید.

به گزارش ایرنا، در این خطه، طبیعت ایلام در هر فصل و زمانی، چنان دل‌انگیز و پاکیزه جلوه‌گری می‌کند که گویی دستان هنرمند خالق هستی، زیباترین و باشکوه‌ترین نقش‌ها را بر بوم زمین ترسیم کرده است.

در ابتدای ورودی ارغوان، جایی نزدیک به پیچ‌وخم‌های جاده شمالی ایلام، به ناگاه دریچه‌ای به بهشت رنگ‌ها گشوده می‌شود؛ جایی که دره‌ای رؤیایی، با رقص رنگ‌های ارغوانی، سبز، زرد و سرخ، همانند جعبه مدادرنگی گشوده دیدگانت را مهمان شگفتی و شادابی طبیعت می‌کند.

در قاب چشم‌هایت، خیال‌انگیزترین تصاویر طبیعت نقش می‌بندد و نوازش هوای پاک و دل‌انگیز، به لطافت نسیمی بهاری، جسم و جانت را جلا می‌دهد.

از فراز کوه که دل به شهر می‌سپاری، آسمان و ساختمان‌های کوتاه و بلندش تو را از هیاهوی روزمرگی و دغدغه‌ها رها می‌سازد و این‌جاست که بهار و شکوه بی‌مانند درختان و آسایش کنار صخره‌های صبور و دشت‌های پر از شادابی، نقش خیال را تا ابد در ذهنت به یادگار می‌گذارد.

اینجا ایلام است؛ دیاری که طبیعت چشم‌نواز و زیبایش در بهار، چنان در بزرگی و رامشگری می‌درخشد که گویی خداوند بهشتی‌ را در برابر چشمانت به امانت نهاده و گام زدن در دامان ستبر و استوار این سرزمین، لحظاتی فراموش‌نشدنی از شادمانی و آرامش را برای هر رهگذر رقم می‌زند.

شاید اگر این همه زیبایی بی‌بدیل و طبیعت ناب در نقطه‌ای دیگر از جهان بود، هر بهار هزاران مسافر و گردشگر را به شوق دیدار خویش فرا می‌خواند تا از جلوه‌های بی‌مثالش بهره‌مند شوند.

زیبایی کوه‌های بلوط‌پوش، صخره‌های ستبر و بوتک‌های هزار رنگ این سرزمین چنان بی‌مانند است که آفرینش دوباره‌اش در توان هیچ نقاش و خیال‌پردازی نیست.

ایلام، این عروس زیبای زاگرس، سزاوار ناشناختگی نیست و شایسته است که عظمت و شکوه و جلال او را با هر واژه، تصویر و روایت، برای همگان توصیف و ترسیم کرد تا حضور در رویایی‌ترین سرزمین طلوع خورشید، خاطره‌ای ماندگار در حافظه گردشگرانش شود.

این استان افزون بر طبیعت بی‌همتا، دارای تمدنی دیرینه و آثار تاریخی بی‌شماری همچون تپه «علی‌کش» در دهلران، شهر تاریخی «سیمره» و پل تاریخی «گاومیشان» در دره‌شهر و قلعه «والی» در قلب شهر ایلام است که هر یک نشانگر سهم ارزنده این دیار در تاریخ و فرهنگ ایران زمین است.

اهمیت ایلام اما تنها به طبیعت و تاریخ آن خلاصه نمی‌شود، موقعیت راهبردی آن به عنوان شاهراه دسترسی به عتبات عالیات و همسایگی با کشور عراق، فرصت‌های ویژه‌ای برای توسعه گردشگری مذهبی، تجارت، اشتغال و سرمایه‌گذاری فراهم آورده است.

امروز استان ایلام با ظرفیت‌های بزرگ گردشگری، منابع طبیعی غنی، مردمان خون‌گرم و فرهنگی اصیل، نه تنها به عنوان مقصدی برای طبیعت‌گردان و ماجراجویان، بلکه به عنوان نگین توسعه غرب ایران، شایسته توجه و سرمایه‌گذاری‌های بیشتر است.

حضور در ایلام، حضور در سرزمینی است که طبیعتش هنوز جاری و زلال است؛ جایی که صبح با طلوع خورشید در دامنه زاگرس آغاز می‌شود و شب با نسیم کوهستانی و عطر بلوط، آرام می‌گیرد، اینجا ایلام است؛ گنجینه‌ای پنهان در دل ایران که باید دید، شناخت و به جهانیان معرفی کرد.

گرچه به واسطه قرار گرفتن در مسیر زائران کربلا و راه عاشقان اربعین در سالیان اخیر بیشتر شناخته شده، اما مباد که این همه زیبایی و بزرگی، گمنام و بی‌صدا بماند؛ چرا که عظمت و تصاویر بی‌بدیل خلقت، در کوچه‌پس‌کوچه‌ها، دشت‌ها و کوه‌های این سرزمین آرمیده و باید این گوهر نهفته را به همگان شناساند.

استان ایلام با گستره ۲۰ هزار کیلومتر مربع در باختر ایران و همسایگی کشور عراق قرار دارد. این استان با داشتن بیش از ۶۵ درصد پوشش جنگلی و مرتعی، یکی از استان‌های سرسبز و کوهستانی کشور است که به سبب موقعیت جغرافیایی ویژه و قرار گرفتن در مسیر تردد زائران عتبات عالیات، از اهمیت منحصر به فردی برخوردار است.

ایلام به عنوان بخش مهم «تمدن ایلام باستان» با داشتن آثار تاریخی و فرهنگی فراوان، هر ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.

همچنین طبیعت بکر، منابع طبیعی متنوع، حیات وحش غنی و آب‌ و هوای دلپذیر، ظرفیت‌های گردشگری و اقتصادی قابل توجهی را برای این استان فراهم کرده است.

در سال‌های گذشته، توجه به توسعه زیربناهای گردشگری، معرفی جاذبه‌های طبیعی و کوشش برای حفاظت از محیط زیست و میراث فرهنگی، نقش مهمی در رونق ایلام و شناساندن هرچه بیشتر این دیار به ایران و جهان ایفا کرده است./ایرنا

 

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140594 توسط negaheghtesad و در روز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت 02:05:30
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140601
30 / 1 / 1404 - 23:04

استاندار ایلام: احیا و اجرای طرح‌های پیشران اقتصادی با جدیت دنبال می‌شود

ایلام – استاندار ایلام با بیان اینکه برنامه داریم طرح‌های قابل احیا را وارد چرخه تولید کنیم، گفت یکی از مهم‌ترین برنامه‌های استان این است که سرمایه‌گذاری برای تولید را در استان تقویت و پروژه‌های نیمه‌کاره مهم استان را تکمیل کنیم.

احمد کرمی روز شنبه در نشست هماهنگی بهره‌وری بانک‌ها در پروژه‌های کلان با اشاره به ظرفیت ماده (۵۶) و همکاری بانک‌ها برای تکمیل پروژه‌های کلان استان، اظهار کرد بانک‌ها باید در این حوزه بیشترین مساعدت و همکاری را با دستگاه‌های اجرایی داشته باشند.

استاندار ایلام بر اختصاص اعتبارات بانک‌ها برای تکمیل پروژه‌ها به ویژه پروژه‌های حوزه راه تاکید کرد و ادامه داد برخی مسیرهای پرتردد استان اولویت اول ما برای اختصاص اعتبار است و این مهم در دستور کار خواهد گرفت.

کرمی از رشد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان خبر داد و یادآور شد علاوه بر اعتبارات مصوب در جداول پیوست قانون، تکمیل پروژه‌های کلان استان به اعتبارات دیگری نیاز دارد که در این راستا از همه ظرفیت‌های تامین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های مهم استان بهره خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه زیرساخت های استان ایلام ملی است، گفت در بحث اربعین سالانه هشت میلیون تردد در استان به ثبت می رسد که این آمار و ارقام از مصادیق بارز ملی بودن زیرساخت‌های استان است.

استاندار ایلام با تاکید بر این مطلب که در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، باید بسترها را برای سرمایه گذاران فراهم کنیم، بیان کرد یکی از این ظرفیت‌ها، ظرفیت ماده (۵۶) است که باید مدیران دستگاه‌های اجرایی و مدیران بانک‌های استان در این راستا بیشترین همکاری و تعامل را داشته باشند.

وی در ادامه به توانمندی فنی پیمانکاران استان اشاره و خاطرنشان کرد پیمانکاران استان توانمند هستند و خیلی از پروژه‌های بزرگ استان به دست پیمانکاران بومی استان تکمیل می‌شود.

کرمی در پایان از دو اولویت مهم دولت چهاردهم تحت عنوان نهضت عدالت آموزشی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یاد کرد و خواستار اهتمام مدیران برای اجرای این اولویت ها در استان شد./ایرنا

 

 

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140601 توسط negaheghtesad و در روز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ساعت 23:04:17
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 140585
30 / 1 / 1404 - 21:32

پرداخت ۶۹۰۰۰ وام قرض‌الحسنه فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ توسط بانک صادرات ایران

نگاه اقتصاد – بانک صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ با اختصاص بیش از ۵۸ هزار میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه، بیش از ۶۹۰۰۰ فقره وام فرزندآوری پرداخت کرد.

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، حمایت از طرح نهضت ملی جوانی جمعیت توسط این بانک در سال‌های اخیر با جدیت دنبال شده و در سال گذشته نیز با پرداخت ۵۸ هزار و ۷۵۸ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه فرزندآوری، ۶۹ هزارو ۸۷۵ خانواده از این وام بهره‌مند شدند.

بانک صادرات ایران طی سه سال اخیر اهتمام ویژه‌ای به پرداخت وام قرض‌الحسنه فرزندآوری داشته و همواره در جمع سه بانک برتر کشور در این زمینه قرار داشته است.

 

 

 

ثبت شده در سایت نگاه اقتصاد|negaheghtesad.ir طی شماره 140585 توسط negaheghtesad و در روز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ساعت 21:32:09
© Copyright 2025 https://negaheghtesad.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر