تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳

رسانه‌ها ابعاد جنایت در روستای ماربره ایلام را تبیین کنند

رسانه‌ها ابعاد جنایت در روستای ماربره ایلام را تبیین کنند
ایلام - فرمانده اسبق سپاه استان ایلام گفت: رسانه های انقلابی باید ابعاد مختلف جنایت فرانسوی ها در کشتار تعداد زیادی از مردم روستای ماربره استان ایلام را تبیین و تشریح کنند.

عبد سبزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ما با تاکید بر ضرورت پیگیری همه جانبه جنایات دولت فرانسه علیه ملت ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله، اظهار داشت: خوشبختانه با راه اندازی دبیرخانه پیگیری جنایت جنگی دولت فرانسه و کشورهای اروپایی در قتل عام عمومی ایرانی ها در ۱۹ اسفندماه سال ۱۳۶۳ در مرکز این استان، اراده قوی در استان برای پیگیری جنایت جنگی دولت فرانسه در بمباران روستای ماربره وجود دارد.

وی با بیان اینکه این دبیرخانه اختصاصی می تواند ابعاد حقوق داخلی و بین المللی این جنایت را پیگیری، بازخوانی و برای آحاد مردم ایران اسلامی و نظام بین الملل تبیین کند، افزود: آنچه امروز از وقایع و اسناد این جنایت دولت فرانسه در ۱۹ اسفند سال ۱۳۶۳ وجود دارد، می تواند به عنوان یک سند مستند غیر قابل انکار برای طرح در مراجع قضایی بویژه در مراجع حقوقی بین المللی نقش اصلی را داشته باشد.

فرماند سابق سپاه استان ایلام با بیان اینکه در این جنایت، تعداد زیادی از خانواده های ایلام داغدار فرزندان، همسران، کودکان، مادران و پدران و اعضای خانواده خود شدند، گفت: خانواده های داغدیده و در معرض این جنایت خود سندی محکم برای طرح در مجامع بین المللی هستند که این عزیزان در آن زمان و زمان بعد از آن تاکنون چه دردها و رنج هایی را تحمل کرده اند.

سبزی تاکید کرد: یکی از امتیازات استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس این بود که با حملات رژیم بعثی از سرزمین خود مهاجرت نکردند و البته مهاجر پدیر نیز بودند، در هر بمبارانی به دامنه کوه ها و دره های اطراف شهر پناه می بردند، زیر چادر زندگی می کردند ولی شهرها را خالی نگذاشتند، سیستم اداری و خدمات اجرایی استان هم در همین کوه ها حضور می یافتند و به مردم خدمت می کردند.

وی بیان کرد: در جریان بمباران ددمنشانه هواپیماهای رژیم بعثی که از سوی دولت فرانسه در اختیار صدام گذاشته شده بود، کودکان زیر چهار سال و چند ساله به شهادت رسیدند، کودک شیرخوار ۲۰ روزه در آغوش مادر مورد اصابت ترکش قرار گرفت و آن کودک شیرخوار امروز به عنوان وکیل پایه یک دادگستری انجام وظیفه می کند، کودکی که دود باروت و گرد و خاک ناشی از انفجار بمب ها، تا مدت ها دچار اختلال در کلام شده بود.

فرماند سابق سپاه استان ایلام یادآور شد: حضور خانواده های شهدا و جانباز بمباران ۱۹ اسفند ۱۳۶۳ سندی از جنابات دولت فرانسه است که در اختیار گذاشتن هواپیماهای میراژ و سوپر اتاندارد در اختیار صدام و به شهادت رساندن جمعی زیادی از مردم این استان و ایران اسلامی، جنایت بزرگی را رقم زدند.

سبزی با اشاره به اینکه راه اندازی دبیرخانه پیگیری جنایات دولت فرانسه علیه ملت ایران در ۱۹ اسفند سال ۶۳ یکی از مطالبات به حق مردم است، گفت: بایستی تمام ابعاد این جنایات شناسایی و برای مردم دنیا بیان شود.

وی یادآور شد: خاطرات بازماندگان بمباران ها در استان ایلام بکر است و باید در این زمینه اقدامات لازم برای بازخوانی این خاطرات و وقایع بمباران ها در استان انجام و پیگیری حقوقی لازم صورت گیرد که یک دستاورد قابل قبول و بسیار مهم برای احقاق حق مردم، اثبات مقاومت و استقامت مردم ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس و به محاکمه و مجازات کشاندن عاملان اصلی این جنایت که کشورهای غربی و به ویژه کشور فرانسه است را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایرنا، ۱۹ اسفند هر سال یادآور حادثه تلخ بمباران خونین روستای «ماربره» در دامنه های کوهستان شنه چیر در نزدیکی شهر ایلام است. در آن سال و در این تاریخ، تعدادی از هواپیماهای جنگی ارتش بعث عراق ناگهان وارد آسمان این روستا شدند و تعداد زیادی از اهالی این روستا و دیگر مهاجران جنگی که از شهر ایلام و مناطق اطراف به این دره کوهستانی پناه گرفته بودند را به خاک و خون کشید؛ حادثه‌ای تلخ و خونین که بی‌شک یکی از دردناک‌ترین جنایات جنگی حکومت صدام در جنگ هشت ساله علیه مردم ایران بود./ایرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.