تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۵

کمال خرازی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره: اسرائیل چاره‌ای جز بازگشت به آتش‌بس ندارد/نیازی به نسخه جدید برجام نیست

کمال خرازی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره: اسرائیل چاره‌ای جز بازگشت به آتش‌بس ندارد/نیازی به نسخه جدید برجام نیست
تهران- رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت:

نفرت جهانی تنها دستاورد اسرائیل از جنگ غزه است و این رژیم چاره‌ای به جز بازگشت به آتش‌بس ندارد.

کمال خرازی در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره قطر با اشاره به حملات جنون‌آمیز رژیم صهیونیستی به غزه بعد از عملیات طوفان الاقصی اظهار داشت: ایران از همان ابتدای جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، از آتش بس حمایت کرد.

وی با بیان اینکه بازگشت رژیم صهیونیستی به جنگ، یک اشتباه راهبردی بود، گفت: اکنون اسرائیل نه تنها باید با حماس بجنگند بلکه باید در حوزه سیاسی، با کشورهای حامی آتش بس، حتی آمریکایی ها هم بجنگد. افکار عمومی جهانی نیز چنین اقدامی را محکوم کردند.

وزیر خارجه اسبق ایران افزود: اسرائیلی ها مجبورند هرچه زودتر به آتش بس برگردند و این جنایات وحشیانه را متوقف کنند.

خرازی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد جمهوری اسلامی درباره روند سازش نیز گفت: ما رویکرد دو دولتی(طرح سازش) را قبول نداریم زیرا در درجه نخست، خود اسرائیل آن را قبول ندارد.

راه‌حل «دودولتی» عملی نیست

وی درباره دیگر دلایل رد طرح سازش و تشکیل دو دولت توسط تهران گفت: این راه حل قابلیت عملیاتی شدن را ندارد زیرا فقط حدود ۲۰ درصد سرزمین فلسطین در اختیار فلسطینی‌هاست و حتی در این مناطق، نیز شهرک نشینان حضور دارند و مناطقی را اشغال کرده‌اند.

وزیر اسبق خارجه ایران افزود: راه حل نهایی، تشکیل یک دولت متشکل از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در فلسطین است که توسط مردمی که از گذشته‌های دور آنجا زندگی می کرده‌اند، انتخاب شده باشد.

خرازی گفت: باید دنبال یک راه حل عاقلانه برای حل مساله فلسطین بود مثل آنچه که در آفریقای جنوبی اتفاق افتاد و رژیم آپارتاید برچیده و یک نظام دموکراتیک در آنجا برقرار شد و راه حل «یک دولتی»، بیشتر از راه حل های دیگر مورد حمایت جامعه جهانی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره پذیرش تشکیل کشوری فلسطینی در چارچوب مرزهای ۱۹۶۷، نیز تصریح کرد: پذیرش موضوع به خود ساکنان این منطقه بستگی دارد. ما نظرمان را به مردم فلسطین تحمیل نخواهیم کرد.

رییس شورای راهبردی سیاست خارجی ادامه داد: حتی در سال ۱۹۴۷ و پیش از تشکیل اسرائیل، ایران در سازمان ملل متحد با راه حل «دودولتی» مخالفت کرد. در آن‌ زمان، نماینده ایران در سازمان ملل اعلام کرد که راه حل «دو دولتی» به منازعه پایان نخواهد داد و خونریزی‌های اتفاق افتاده در همه این سال‌ها، درست بودن این نظر را ثابت کرد.

خرازی افزود: بنابراین لازم است دولتی دموکراتیک تشکیل شود که ضامن زندگی مسالمت آمیز همه افراد اعم از مسیحی، مسلمان و یهودی باشد.

وی با بیان اینکه ما آماده حمایت همه جانبه از مقاومت فلسطین هستیم، درباره چگونگی تامین سلاح‌های مقاومت هم اظهار داشت: نیروهای مقاومت فلسطین می‌دانند که چطور سلاح تولید کنند و این تسلیحات را به چه نحوی توسعه دهند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: اسرائیلی‌ها به نام دفاع مشروع، ‌جنایات خود را توجیه می‌کنند اما در حقیقت فلسطینی‌ها در حال دفاع مشروع بوده و اسرائیلی‌ها اشغالگر هستند.

حملات به سوریه بدون پاسخ نخواهد ماند

خرازی درباره غیرقابل کنترل بودن شرایط جنگ در منطقه هشدار داد و افزود: همه تلاش می‌کنند جلوی گسترش دامنه جنگ را بگیرند زیرا گسترش آن به نفع آمریکا، کشورهای منطقه یا اروپایی ها نیست اما جنگ قوانین خود را دارد و یک اشتباه کوچک می‌تواند منجر به گسترش درگیری شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال کشیده شدن پای ایران به جنگ نیز گفت: ما همیشه آماده دفاع هستیم و به هرگونه تجاوزی به قلمرو سرزمینی‌مان پاسخ خواهیم داد.

رییس شورای راهبردی سیاست خارجی درباره عملکرد حزب الله لبنان در جنگ غزه نیز، خاطر نشان کرد: حزب الله بسیار خردمندانه با این موضوع برخورد کرد.

خرازی گفت: حزب الله لبنان در درجه نخست مسوول حفاظت از مرزهای لبنان است اما حملات محدود آن، فشار زیادی به اسرائیل تحمیل کرده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال ورود جدی حزب الله لبنان به عرصه جنگ افزود: اگر قلمرو سرزمینی لبنان هدف تجاوز قرار گیرد، حزب الله لبنان با تمام توان از خود دفاع خواهد کرد.

وزیر خارجه اسبق ایران درباره رابطه تهران با حزب الله لبنان نیز تاکید کرد: ما به گروه‌های مقاومت دستور نمی‌دهیم و گروه‌های مقاومت براساس نیازها و شرایط خود تصمیم می‌گیرند. اعضای محور مقاومت برای انجام امور، لزوما با یکدیگر یا ایران هماهنگ نمی‌کنند اما اگر در جایی نیاز به کمک و حمایت داشته باشند، تهران از هیچ کمکی به آنها دریغ نمی‌کند.

خرازی تصریح کرد: اسرائیلی‌ها بعد از شکست در جنگ ۳۳ روزه، به خوبی می‌دانند که حزب الله اکنون قوی‌تر شده و به همین خاطر هم نگران جنگ در مرزهای شمالی خود هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره واکنش ایران به هدف قرار گرفتن پایگاه‌هایش در سوریه نیز گفت: حملات اسرائیل به پایگاه‌های ایرانی در سوریه، هیچ وقت بدون پاسخ نمانده و بی پاسخ نخواهد ماند.

یمن پدیده جدید حوزه مقاومت است

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از این گفت‌وگوی تفصیلی درباره اهداف ایجاد محور مقاومت در منطقه تصریح کرد: محور مقاومت برای مقابله با اشغالگری صهیونیست‌ها ایجاد شد و در این حوزه هم موفق عمل کرده است.

خرازی با بیان اینکه مقابله یمنی‌ها با کشتی‌های رژیم صهیونیستی در دریای سرخ یک پدیده جدید است، افزود: یمنی‌ها ثابت کردند که قادر به کنترل دریا هستند.

وی درباره هدف مطرح شده از سوی تل آویو برای از بین بردن مقاومت فلسطین در غزه اظهار داشت: از بین بردن حماس برای اسرائیل در حد یک رویا باقی خواهد ماند زیرا حماس تفکری است که مورد حمایت فلسطینی‌هاست. حماس ثابت کرد که توانایی شکست اسرائیل را دارد.

رییس شورای راهبردی سیاست خارجی درباره دستاورد حمله رژیم صهیونیستی به غزه برای این رژیم نیز گفت: جنایات اسرائیل در غزه برای آن دستاوردی جز نفرت جهانی نخواهد داشت. جنگ غزه حاصل خشم صهیونیست هاست و آنها هیچ راهبرد نظامی مشخصی ندارند.

نیازی به نسخه جدیدی از برجام نیست

در بخش دیگری از این مصاحبه، ‌خرازی در پاسخ به سوالی درباره توافق هسته‌ای و بازگشت آمریکا به برجام گفت: آمریکا از برجام خارج شد و سیاست اروپایی‌ها نیز دنباله‌روی از این کشور بود. ما چاره‌ای جز کاهش تعهدات‌ خود براساس بندهای متن برجام نداشتیم.

وی افزود: براساس متن برجام و باتوجه به متعهد نبودن دیگر طرف‌ها به این توافق، ایران غنی‌سازی را افزایش داد و افزایش ذخایر غنی‌سازی، واکنش ایران به متعهد نبودن طرف‌های دیگر بود.

خرازی افزایش غنی‌سازی را براساس مفاد برجام، حق قانونی ایران دانست و گفت: گرچه ما می‌توانیم بمب اتم بسازیم اما راهبرد ما ساخت بمب نیست.

خرازی، فتوای رهبر معظم انقلاب درباره حرام بودن ساخت و استفاده از بمب اتم را یادآور شد و اظهار داشت: ما نیازی به ساخت بمب اتم نداریم و به همین خاطر هم عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(ان. پی. تی) هستیم.

وی، توانایی‌های ایران در حوزه هسته‌ای را بازدارنده توصیف کرد و افزود: اگر طرف‌های مقابل به برجام برگردند ما هم به آن برخواهیم گشت و غنی‌سازی را کاهش خواهیم داد.

وزیر اسبق خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکره برای امضای یک توافق جدید هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی گفت: ما روی نسخه فعلی برجام اصرار داریم و نیازی به نسخه جدیدی از برجام نیست. تنها کاری که در این حوزه باید انجام شود، بازگشت طرف‌های دیگر به این توافق است./ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.