تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۲

دیپلماسی واکسن کرونا؛ استقبال جنوب شرق آسیا از نوع روسی   * مریم شفیعی

دیپلماسی واکسن کرونا؛ استقبال جنوب شرق آسیا از نوع روسی   * مریم شفیعی
تهران- دو کشور روسیه و چین به ترتیب در فاصله زمانی کمتر از یک هفته از واکسن کرونای ساخت خود رونمایی کردند، اقدامی که افکار عمومی جهان را که به دنبال نوشداروی حیات بشریت هستند، دستخوش امیدواری کرد. اما این داروی استراتژیک هنوز به بازارهای داخلی این کشورها راه نیافته بود که برخی کشورهای جهان و از جمله جنوب شرق آسیا درخواست خود را برای خرید واکسن عمدتا روسی اعلام کردند.

** واکسن های کرونا
این دو کشور در ماه جاری میلادی (اوت) بالاخره ناامیدی و بلاتکلیفی جهان در مورد ساخت واکسن کرونا از آینده را پس زده و با پیشدستی نخستین خبرها در مورد ساخت داروی استراتژیک کرونا را درجهان به خود اختصاص دادند.

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه اواسط ماه جاری میلادی پس از ماه ها همه گیری کرونا در جهان با اعلام اینکه کشورش موفق به تولید واکسن کرونا شده، پیشتازی این کشور در رقابت برای دستیابی به این داروی مهم را ثبت کرد.

به گفته وی اولین محموله از واکسن روسی ظرف دو هفته برای مصرف آماده است. این واکسن آزمایش‌های کنترل کیفیت را تقریبا سپری کرده و نخستین محموله از دارو برای واکسیناسیون گروه های پرخطر به پزشکان تحویل داده می شود.

درحالیکه سازمان بهداشت جهانی هنوز در مورد داروهای به ثبت رسیده داخلی اظهار نظر قطعی نکرده اما اظهارات کریل دمیتریف رئیس صندوق سرمایه‌گذاری روسیه مبنی بر اینکه در بدن همه داوطلبانی که واکسن را دریافت کردند، مصونیت علیه کرونا ایجاد شده است، اشتیاق کشورهای خارجی مانند کشورهای جنوب شرق آسیا برای خرید از این دارو را دو چندان ساخت.

الکسی رپیک رئیس شرکت داروسازی ار. فارم روسیه نیز قیمت واکسن کرونای روسی برای صادرات به کشورهای دیگر را در شرایط کنونی حداقل ۱۰ دلار برای هر دو دوز دانست که این رقم به گفته وی درصورت لزوم قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را نیز دارد.

مقام های چینی نیز صرفا به فاصله چند روز پس از روسیه، از ثبت نخستین واکسن کرونای ساخت این کشور خبر دادند. طبق این گزارش ها واکسن «Ad۵-nCoV» ساخت شرکت داروسازی «کان سینو» چین و با سرپرستی «چن وی» متخصص بیماری های عفونی این کشور روی خط تولید قرار گرفته است.

شرکت داروسازی کان سینو گزارش داد: اعطا حق ثبت اختراع، اثربخشی و ایمنی واکسن را تایید کرده و حقوق مالکیت معنوی آن را نشان می دهد. درخواست ثبت این واکسن در ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ یعنی سه روز پس از شروع آزمایشات بالینی مرحله اول ارایه شده و سرانجام در ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ به تایید رسیده است.

چین از روسیه کمی پیشی گرفته و اعلام کرد که ۵ واکسن ساخت چین با همکاری کشورهای دیگر در حال طی مراحل سوم آزمایش بالینی است.

** وضعیت کرونا در جنوب شرق آسیا

طبق گزارش های رسانه ای از مقام های بهداشتی منطقه جنوب شرق آسیا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در کشورهای دهگانه این بخش از جهان تا پایان هفته سوم ماه اوت به حدود ۳۹۰ هزار نفر (۳۸۹ هزار و ۱۷۳ نفر) رسید که شامل ۹۳۸۵ نفر تلفات و بیش از ۲۷۸ هزار نفر بهبود یافته است.

شرایط اپیدمی این بیماری در این منطقه وسیع به شرح ذیل اعلام شده است:

– در فیلیپین، کشوری که بیشترین آسیب را در منطقه داشته است، تعداد کل مبتلایان ۱۷۳ هزار و ۷۷۴ مورد بوده که ۱۱۱ نفر فوت کرده و بیش از ۱۱۳ هزار نفر بهبود یافته اند.
– در اندونزی تعداد مبتلایان ۱۴۴ هزار و ۹۴۵ نفر، تلفات ۶ هزار و ۳۴۶ نفر و بهبود یافتگان ۹۸ هزار و ۶۵۷ نفر بوده است.

– در سنگاپور آمار مبتلایان به بیش از ۵۶ هزار نفر رکورد زد که تعداد تلفات ۲۷ نفر بوده است.

– تعداد بیماران کووید-۱۹ درمالزی ۹ هزا و ۳۵۵ نفر ثبت شده که از این رقم ۱۲۵ نفر جان باخته و بیش از ۸ هزار و۹۰۰ نفر بهبود یافته اند.

-در تایلند هم با ثبت موارد جدید، آمار مبتلایان به حدود ۳ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است.

– در ویتنام هم با ثبت ۶ مورد جدید آمار بیماران به ۹۸۹ نفر افزایش یافت. دراین کشور تعداد فوت شدگان ناشی از بیماری ۲۵ نفر ثبت شده است.

– میانمار آمار مبتلایان را ۳۷۹ مورد اعلام کرده است.

– تعداد مبتلایان در برونئی دارالسلام به ۱۴۳ نفر رسیده است.
– تاکنون گزارشی از آلودگی یا تلفات جدید در کامبوج و لائوس گزارش نشده است.

** میزان استقبال از واکسن های روسی و چینی

تاکنون برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا به طور رسمی درخواست استفاده از یکی از واکسن های ساخته شده روسیه و یا چین را داشته اند.

تلویزیون ملی ویتنام به نقل از وزارت بهداشت این کشور جنوب شرق آسیا در روزهای اخیر گزارش داد: ویتنام برای خرید واکسن COVID-۱۹ روسی، ثبت نام کرده و درخواست داده است.

طبق گزارش های رسانه ای تعداد مبتلایان و فوت شدگان در این کشور به یک هزار نفر نفر هم نمی رسد و در چند هفته اخیر هم هیچ مورد فوت ناشی از این بیماری نداشته اما در زمره نخستین کشورهای دهگانه عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) بوده که درخواست خرید واکسن روسی را داشته است.

این کشور که یکی از مدیریت های موفق در مقابله با همه گیری کرونا را در منطقه به نام خود ثبت کرده ابراز امیدواری کرده است بتواند شیوع بیماری را ریشه کن کند.
مقام های بهداشتی ویتنام که شعار” امنیت با ویروس” را مطرح کرده اند می گویند همگان باید بدانند که چگونه خود را در یک شرایط اجتماعی فعال از ابتلا به بیماری مصون نگه دارند، اما تمام تلاش ها برای یافتن واکسن بیماری همچنان ادامه خواهد داشت.
اندونزی و فیلیپین پس از ویتنام از جمله کشورهای جنوب شرق آسیا هستند که از روسیه خواستند تا واکسن ساخت این کشور را خریداری کنند.
طبق گزارش های رسانه ای، فیلیپین قصد دارد آزمایشات واکسن را در ماه اکتبر آتی با حضور رئیس جمهور رودریگو دوترته انجام دهد. رودریگو دوترته که پیشتر برای مشارکت درآزمایشات بالینی واکسن کرونا ابراز تمایل کرده بود از سوی مشاورانش برای حضور در این آزمایشات منع شده است.

رئیس جمهوری فیلیپین که کشورش وخیم ترین وضعیت همه گیری کرونا در شرایط کنونی را دارد، ابراز امیدواری کرده است که روسیه واکسن را به صورت رایگان در اختیار این کشور جنوب شرق آسیا با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ میلیون نفر قرار دهد.

وی اعلام کرده است که کشورش در پی دستیابی به واکسن چینی کرونا نیز خواهد بود.

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی به نقل از دولت روسیه اعلام کرده است که اندونزی یکی از ۲۰ کشوری است که برای خرید واکسن روسیه ابراز تمایل کرده است.

وزارت بهداشت ویتنام هم اعلام کرده که در شرایط کنونی به ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز دارد که برخی از این میزان خریداری و برخی دیگر اهدا شده، اما نیاز این کشور بیش از این میزان است.
درمجموع می توان گفت که جنوب شرق آسیا با جمعیتی افزون بر ۶۵۰ میلیون نفر در حاشیه اقیانوس آرام با توجه به اینکه قریب به ۳۹۰ هزار نفر مبتلای به بیماری کووید-۱۹ را ثبت کرده اند، به منظور جلوگیری از روند احتمالی موج های دوم و سوم همه گیری کرونا، نیاز گسترده ای به واکسن این بیماری دارد و به نظر می رسد بسته به نوع دیپلماسی واکسنی که روسیه یا چین در این منطقه داشته باشند، این کشورها از این داروی استراتژیک بهره مند خواهند شد./ایرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.