تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷

مسوول بسیج سازندگی: 

قنات‌های خشکیده ایلام احیا می‌شود

قنات‌های خشکیده ایلام احیا می‌شود
ایلام - مسوول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام گفت: احیای قنوات قدیمی کم‌آب یا خشکیده و تامین آب دشت‌ها و اراضی قابل کشت و زراعت استان در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

سرهنگ علی ملک‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: اراضی دشت‌های امیرآباد و گلان مهران، دهستان چم‌زی ملکشاهی و دشت سیدابراهیم(ع) روستای بردی دهلران از مهمترین طرح‌های در دست اقدام سپاه با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی است.

وی افزود: در طرح احیای اراضی دشت امیرآباد و گلان از توابع شهرستان مهران، بسیج سازندگی یک سلسه قنات تاریخی متعلق به دوران قاجاریه را احیا و بازسازی کرده است تا اراضی پایین‌دست این دشت، مشروب شود.

مسوول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام یادآور شد: این طرح به گستره یک هزار و ۵۰۰ هکتار با مشارکت بسیج سازندگی سپاه، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری انجام گرفته است و تا ابتدای سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد.

ملک‌زاده اضافه کرد: از محل احیای این قنوات و تامین آب اراضی پایین‌دست آن ۷۰۰ خانوار ساکن در منطقه بهره‌مند می‌شوند.

وی افزود: همچنین با توجه به اینکه جاده گلان در مسیر زائران اربعین قرار دارد، ۱۵ کیلومتر از حاشیه این جاده در ۲ سمت درختکاری می‌شود.

مسوول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام در مورد فعالیت‌های کشاورزی شهرستان ملکشاهی تاکید کرد: ۲ روستای پاریاب و پل شکسته از توابع این شهرستان با احداث سد زیرزمینی و ذخیره‌گاه از نعمت تامین آب شرب سالم و نیز آبیاری کشاورزی بهره‌مند خواهند شد.

سرهنگ ملک‌زاده گفت: با تکمیل این پروژه آب مورد نیاز ۴۰ هکتار از باغات روستای پل شکسته و ۱۵۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی روستای پاریاب تامین می‌شود.

وی یادآور شد: چشمه کوثر در روستای ملک‌آباد شهرستان ملکشاهی نیز مهرماه امسال با همت بسیج سازندگی احیا شد و هم‌اکنون ۱۵۰ هکتار از اراضی این منطقه زیر کشت رفته است.

مسوول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام در مورد طرح احیای شهرستان دهلران هم اظهار داشت: احیای اراضی دشت سیدابراهیم روستای بردی، آب مورد نیاز ۱۳۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی این منطقه را تامین خواهد کرد.

ملک‌زاده ادامه داد: تلاش می‌شود این طرح تا دهه‌فجر امسال مود بهره‌برداری و استفاده ساکنان منطقه قرار گیرد.

وی گفت: محل اجرای طرح‌ها و مسائل فنی آن با جهاد کشاورزی و اجرا و عوامل اجرایی با گروه‌های جهادی بسیج سازندگی است.

مسوول بسیج سازندگی سپاه استان ایلام اشتغال پایدار، مهاجرت معکوس از شهر به روستا، تولید محصولات باکیفت و سالم، تامین امنیت غذایی سالم، توسعه رونق کشاورزی و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی را از مزایای این پروژه‌ها عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۸۰۰ گروه جهادی در زمینه‌های مختلف با تخصص‌های گوناگون است که در مواقع لزوم چون حواث طبیعی، اپیدمی بیماری و محرومیت‌زدایی در تمامی نقاط استان فعالیت می‌کنند.

اراضی زراعی دیم و آبی استان ایلام بیش از ۳۴۰ هزار هکتار و باغات هفت هزار هکتار است./ایرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.