تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۸:۰۹

سردخانه پنج هزار تنی میوه و تره بار در ایلام احداث می شود

سردخانه پنج هزار تنی میوه و تره بار در ایلام احداث می شود
ایلام - مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: مجوز احداث یک سردخانه با ظرفیت پنج هزار تن ذخیره سازی میوه و تره بار در استان اخذ شده است.

 

محمدناصر ناصری روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون اظهار داشت: با توجه به خلاء ظرفیت ذخیره سازی میوه و تره بار در استان ایلام به منظور بهبود وضعیت میوه و تره بار، مجوز احداث سردخانه در جلسات اقتصاد مقاومتی گرفته شده است.

وی افزود: حداقل ظرفیت ذخیره سازی میوه و تره بار در استان ایلام باید ۱۷ هزار تن باشد که در استان هشت هزار تن فضای ذخیره سازی وجود دارد که در صورت احداث این سردخانه پنج هزار تنی تا حدود زیادی مشکل ذخیره سازی و کاهش نرخ میوه و تره بار در استان بهبود می یابد.

مدیرکل تعاون روستایی ایلام در مورد برآورد هزینه احداث این سردخانه هم توضیح داد: در صورت تایید زیرساخت های موجود در استان، اعتبار برآورد شده برای این واحد بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد ریال است و در صورت عدم تایید زیرساخت ها، ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این سردخانه برآورد شده است.

ناصری یادآور شد: همچنین اجرای طرح های متعددی از جمله فرآوری کود حیوانی به کود آلی، ایجاد کارگاه های زودبازده، فرآوری و بسته بندی علوفه و نیز احداث آزمایشگاه فنی کیفی محصولات کشاورزی در دست پیگیری و اقدام است و کارگاه فرآوری حبوبات و باقلا در هفته دولت سال جاری به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین برنامه ها و اهداف تعاون روستایی استان ایلام، برندسازی محصولات کشاورزی عشایری و روستایی تولید استان در سطح کشور است که در این راستا برند قلاقیران که فرآورده های روغنی چون زیتون و کنجد یا عرقیجات را دارد، مجوز فعالیت گرفته و کسب مجوز برند تروکا (تعاون روستایی کشاورزی ایلام) نیز در دست پیگیری است.

وی گفت: باتوجه به اینکه بازار فروش محصولات کشاورزی روستایی و عشایری همواره از دغدغه های این بهره برداران و مسوولان بوده است، تعاون روستایی استان اقدام به ایجاد سه روستابازار در شهرستان های ایلام، ایوان و آبدانان کرده است که در این فروشگاه ها، روستاییان، عشایر و زنان جامعه هدف بهزیستی محصولات مختلف خود اعم از کشاورزی و صنایع دستی را به خریداران با نرخی پایین تر از قیمت بازار عرضه می کنند.

وی با بیان اینکه در یک بازه زمانی سه ماهه ۸۵۰ تن کالا از طریق این فروشگاه های روستابازار به فروش رفته است، در مورد مزایای ایجاد این مراکز توضیح داد: در این فروشگاه ها که در سراسر کشور پراکنش دارند، محصولات کشاورزی روستایی و عشایری اقصی نقاط کشور در فروشگاه های استان های مختلف ار طریق شبکه توزیع تعاون روستایی معرفی و عرضه می شود و نقاط مختلف کشور با برندها و محصولات دیگر استان ها آشنا می شوند

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام افزود: حذف واسطه ها و دلالان، عرضه مستقیم محصول از تولید به مصرف، تولید و عرضه محصول سالم و ارگانیک و نیز قیمت ارزان نسبت به کالاهای مشابه در بازار از دیگر مزایای این فروشگاه های روستابازار تعاون روستایی است و تولیدکنندگان از وجود یک بازار برای فروش محصولات غیراستراژیک اطمینان خاطر دارند که محصول خود را با قیمت توافقی و با نگاه حمایتی به این فروشگاه ها عرضه می کنند.

ناصری تاکید کرد: تعاون روستایی در خرید محصولات کشاورزی روستایی و عشایری استان سه فاکتور خرید تضمینی، توافقی یا حمایتی را مد نظر دارد تا از محصولات تولیدی کشاورزان و عشایر حمایت کند و در این راستا با ارائه آموزش های لازم به این تولیدگران آنها را برای تولید محصولات بازارپسند ترغیب می کنند.

به گزارش ایرنا، گردش مالی و مراوده ای محصولات کشاورزی شبکه تعاون روستایی استان ایلام  در سال گذشته سه هزار و ۸۳۸ میلیون ریال بوده که نسبت به سال ۹۸ حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است./ایرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.