تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳

عضو کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد؛

ایجاد درآمد ارزی باسوآپ گاز روسیه/ ظرفیت واردات یا سوآپ ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز روسیه وجود دارد

ایجاد درآمد ارزی باسوآپ گاز روسیه/ ظرفیت واردات یا سوآپ ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز روسیه وجود دارد
تهران- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: نقش ایران در حوزه گاز باید به صورت ترانزیتی و سوآپ کننده باشد تا بتواند درآمد ارزی بیشتری را وارد کشور کند. برآورد می‌شود زیرساخت و ظرفیت‌های فعلی کشور در این زمینه ۱۵ میلیارد مترمکعب در سال است.

 

«هادی بیگی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایرنا بیان کرد: ما در کشور دچار کمبود گاز هستیم که اصطلاحاً به آن ناترازی گاز می‌گویند. قطعاً اگر بخواهیم این ناترازی را تنها از روش خرید گاز جبران کنیم، روش منطقی و اقتصادی برای کشور نیست.

وی افزود: اگر این ناترازی بخواهد با واردات جبران شود قطعاً ما باید به صورت انتقال دهنده پیش برویم. یعنی گاز را وارد کشور و سپس به کشورهای دیگر صادر کنیم. به عنوان مثال ما از کشور ترکیه نمی‌توانیم مستقیماً گاز بگیریم، اما می‌توانیم از کشور آذربایجان و ترکمنستان این گاز را وارد کشور و ناترازی را جبران کنیم.

بیگی‌نژاد ادامه داد: در واقع ما با مرز ترکمنستان حداقل دو خط انتقال داریم و این سوآپ را با این کشور از سال گذشته شروع کردیم. ترکمنستان گاز مناطق شمالی کشور ما را تأمین کرد و دیگر ما گازی را که از جنوب کشور به شمال کشور انتقال می‌دادیم را به شمال کشور انتقال ندادیم.

این نماینده مردم در مجلس در ادامه تأکید کرد: نقش ایران در حوزه گاز باید به صورت ترانزیتی و سوآپ کننده باشد تا بتواند درآمد ارزی بیشتری را وارد کشور کند. در حقیقت هرچه سوآپ گاز بیشتر شود، ارز بیشتری وارد کشور می‌شود. این موضوع می‌تواند در خنثی‌سازی تحریم‌ها مؤثر و رشد و رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

نماینده ملایر در مجلس خاطرنشان کرد: قرار گرفتن ایران به عنوان هاب انرژی در منطقه از جمله اهدافی است که در گذشته هم وجود داشت، ولی متأسفانه گام جدی برای آن برداشته نشد. در دولت سیزدهم، وزیر نفت بسیار پیگیر این موضوع است و برای دیپلماسی انرژی با کشورهای روسیه و سایر کشورها وقت زیادی را صرف می‌کند تا بتواند به نتایج مطلوبی برسد.

بیگی‌نژاد در خصوص سوآپ گاز روسیه و به‌کارگیری تأسیسات بلااستفاده فعلی کشور اظهار داشت: برآورد می‌شود زیرساخت و ظرفیت‌های فعلی کشور حدوداً ۱۵ میلیارد مترمکعب در سال است و سالانه با استفاده از این ظرفیت سوآپ گاز می‌توانیم داشته باشیم.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر بخواهیم در کنار این زیرساختی که در کشور موجود است، زیرساخت آماده کنیم به عنوان مثال خطوط انتقال لوله را به دریای خزر ببریم و یا خطوط انتقال گاز پاکستان به سمت هندوستان را تکمیل کنیم در چنین شرایطی اشتغال در کشور نیز ایجاد خواهد شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس پیرامون جلوگیری از هدررفت انرژی در کشور یادآور شد: این نکته را نباید فراموش کرد که روش منطقی در حوزه گاز مربوط به صرفه‌جویی و بهینه سازی سیستم‌ها و جلوگیری از هدررفت گاز و گازهای فلری است که بی‌جهت در حال سوختن هستند. به هر حال این موارد راهکارهای منطقی است که باید به آن توجه شود.

بیگی‌نژاد در پایان رویکرد دولت سیزدهم را قابل تحسین دانست و اضافه کرد: وزیر نفت دیپلماسی انرژی فعالی در منطقه دارد و تمام تلاش خود را در حوزه نفت و گاز می‌کند تا بتواند نتایج و موفقیت‌های مطلوبی را نصیب کشور کند. انتقال گاز از ترکمنستان در زمستان سال گذشته و استفاده از پالایشگاه ونزوئلا از جمله موفقیت‌های ایشان بوده است./ایرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.