تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۸

مصرف شیر و گوشت غیر بهداشتی عامل اصلی انتقال‌ تب مالت به انسان است

مصرف شیر و گوشت غیر بهداشتی عامل اصلی انتقال‌ تب مالت به انسان است
ایلام -  معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام گفت: مصرف لبنیات جوشیده نشده و تهیه گوشت غیر بهداشتی از مراکز غیرمجاز عامل اصلی سرایت میکروب تب مالت از حیوان به انسان است.

 

دکتر الهام جمزاده اظهار کرد: تب مالت در احشام اعم از سبک و سنگین فاقد علائم تظاهری خاصی بوده و دام مبتلا باوجود ظاهر سالم می تواند ناقل میکروب تب مالت (بروسلوز) است.

وی افزود: شیر خام باید حداقل ۱۰ دقیقه بعد از رسیدن به دمای جوش، همچنان با حرارت بالا جوشیده تا میکروب‌زدایی شود و شیر خام نجوشیده یکی از عوامل اصلی انتقال میکروب تب مالت از دام به انسان است.

جمزاده یادآور شد: همچنین گوشت و امعاء و احشام دام نیز حتما به صورت پخته مصرف و قبل از استفاده در یخچال نگهداری شود و افراد جهت حفظ سلامتی خود از خوردن گوشت تازه ذبح شده خوداری کنند.

وی ادامه داد: پنیرهای محلی باید بعد از فرآوری یک ماه در آب نمک خوابانده و سپس مصرف شود و مصرف پنیر تازه ای که در آب نمک خوابانده نشده احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش می دهد.

جمزاده اضافه کرد: همچنین در بستی های سنتی و محلی غیرپاستوریزه که از شیر خام نپوشیده یا کم جوشیده استفاده می شود نیز احتمال سرایت تب مالت به مصرف کننده را دارد.

وی به مردم و بوفه های مدارس توصیه کرد تا حد امکان از بستی های محلی قیفی که آنی تهیه می شوند استفاده نکنند چرا که بیشتر این بستنی فروشی ها شیر را خام یا کم جوشیده برای تهیه بستنی استفاده می کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: باتوجه یه اینکه تب مالت برخلاف تب برفکی در دام فاقد علائم بالینی ظاهری است، برخی از دامداران با این تصور غلط که مایه کوبی تب مالت باعث سقط جنین دام مادر باردار می شود، از انجام واکسیناسیون تب مالت ممانعت می کنند که البته تیم های دامپزشکی باوجود باورهای اشتباه دامداران و ممانعت آنها، در سال ۲ بار عملیات مایه کوبی برای همه احشام سبک و سنگین را انجام می دهند.

وی ارزیابی پایش سرمی به منظور اینکه سرم ایمنی لازم را در دام ایجاد کرده است یا خیر، پایش عملیات های مایه کوبی، انجام تست های مبارزه ای، غربالگری شیر و پنیر خام، آموزش چهره به چهره دامداران، جوامع روستایی و مدارس را از جمله اقدامات این اداره کل در راستای مبارزه با تب مالت برشمرد.

به گفته جمزاده احشام سبک و سنگین قبل، حین و بعد از کشتار بازرسی می شوند و لاشه دام های مشکوک به مدت ۲۴ ساعت برای انجام تست پاتولوژی نگهداری می شوند و در صورت مثبت بودن تست، لاشه معدوم سازی می شود.

وی از عموم مردم خواست گوشت مصرفی خود را از کبابی و قصابی های معتبر تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند و شیر را قبل از مصرف با حرارت بالا بجوشانند.

به گزارش ایرنا، تب مالت در دام فاقد علائم است اما در انسان به علت مقاومت میکروب بعد از بروز علائم دروه درمانی طولانی دارد و قابل انتشار از انسان به انسان نیست.

استان ایلام دارای ۲ میلیون ۵۰۰ هزار راس دام سبک و ۴۰۰ هزار راس دام سنگین است.

گزارش های دامپزشکی از افزایش این بیماری در استان خبر می دهد./ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.