تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹

گندمکاران ایلامی برای حضور کمباین در مزارع خود شتاب نکنند

گندمکاران ایلامی برای حضور کمباین در مزارع خود شتاب نکنند
ایلام - رییس سازمان جهادکشاورزی ایلام با بیان اینکه روند برداشت گندم در هر منطقه ۲۰ روز تا یک ماه طول می کشد، گفت: کشاورزان نسبت به برداشت محصول و حضور کمباین داران در مزارع خود شتاب نکنند.

«حشمت عزیزان» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۰ دستگاه کمباین در استان مشغول برداشت محصول گندم کشاورزان در شهرستان های مهران و دهلران است.

وی افزود: باتوجه به فرایند برداشت گندم استان از اوایل اردیبهشت ماه تا پایان مردادماه، تعداد کمباین های مستقر در استان به تدریج به ۷۰۰ تا ۷۵۰ دستگاه افزایش خواهد یافت.

عزیزان ادامه داد: استان ایلام دارای ۱۷۰ دستگاه کمباین ملکی است و سایر کمباین ها از دیگر استان های کشور که دارای اتحادیه کمباین داران هستند، تامین شده و با هماهنگی صورت گرفته، به تدریج وارد استان خواهند شد.

وی اضافه کرد: کمباین ها ابتدا گندم مناطق گرمسیر را برداشت می کنند و سپس به سمت نقاط سردسیر روانه می شوند و در حال حاضر عملیات برداشت گندم در مهران و دهلران از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و به تدریج این فرایند در سایر مناطق استان ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: ستاد برداشت غلات و دانه های روغنی کشور نرخ مصوب فعالیت کمباین ها را به استان ابلاغ کرده و کشاورزان و کمباین داران بر اساس نرخ مصوب گندم مزارع را برداشت می کنند که البته در این میان احتمال توافق ۲طرفه بین کشاورز و کمباین دار برای برداشت محصول نیز وجود دارد.

وی ضمن اینکه از کشاورزان خواست نسبت به حضور کمباین ها در مزارع شتاب و عجله نکنند، بیان کرد: به تعداد کمباین های مورد نیاز استان در فصل برداشت به تدریج افزوده خواهد شد.

به گفته عزیزان کمباین ها متعلق به بخش خصوصی است و کمباین داران باتوجه به هزینه های بالای برداشت، صرفه های اقتصادی حضور در مناطق مختلف را می سنجند و در صورت صرفه اقتصادی، در مناطق مورد نظر حضور می یابند.

به گزارش ایرنا، در سال زراعی جاری ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۹۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان به زیر کشت گندم معمولی و دُرم رفته است.

پیش بینی می شود در سال زراعی جاری ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ میزان ۴۰۰ هزارتن گندم از مزارع استان برداشت شود.

استان ایلام دارای ۳۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم و آبی است.

تقویم سال زراعی و سال آبی از اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه می شود./ایرنا

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.