تاریخ انتشار : یکشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹

روز دیپلماتیک رئیس‌جمهور/ اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین در گستره روابط خارجی دولت سیزدهم

روز دیپلماتیک رئیس‌جمهور/ اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین در گستره روابط خارجی دولت سیزدهم
تهران- رئیس‌جمهور امروز میزبان سفرای ۷ کشور از ۴ قاره بود تا سیاست منزوی کردن ایران از سوی دشمنان با درهای بسته مواجه شود.

به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، امروز یکشنبه یک بهمن، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در حالی میزبان ۷ سفیر از ۴ قاره بود که دشمن در تلاش است تا ایران را منزوی کند. حال آنکه سیاست افزایش روابط بین الملل دولت سیزدهم که ابتدا با شعار همسایگی آغاز شده بود، اینک به سایر قاره ها نیز کشیده شده است.

توسعه روابط ایران با سایر کشورها نه تنها نشان می دهد که دشمنان نتوانسته اند ایران را از معاملات دنیا حذف کنند بلکه حتی سیاست حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه در برابر جنایات صهیونیست ها به سایر کشورها از جمله کشورهای آمریکای لاتین که زمانی حیاط خلوت آمریکا بودند و حتی برخی کشورهای به ظاهر ابرقدرت و همسو با آمریکا که از حمایان اصلی صهیونیست‌ها محسوب می شوند، کشیده شده است.

نیکاراگوئه؛ نماد توسعه کشورهای محور مقاومت به آمریکای لاتین

رئیس جمهور در نخستین دیدار ابتدا امروز میزبان «رامون آلبرتو مونکادا کولیندرس» سفیر جدید نیکاراگوئه بود و در آیین دریافت استوارنامه وی، روابط دو کشور را فراتر از روابط سیاسی متعارف توصیف و تصریح کرد: مواضع نیکاراگوئه نسبت به مسائل بین‌المللی از جمله جنایات صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان غزه انسان‌دوستانه، عدالت‌طلبانه و حق‌خواهانه است و اگر دیگر کشورها نیز چنین مواضعی داشتند، رژیم صهیونیستی و حامیان او جرأت ارتکاب چنین جنایاتی علیه ملت مظلوم و مقتدر فلسطین را نداشتند. رئیس جمهور همچنین پیگیری اجرای کامل توافقات سفر خود به نیکاراگوئه از سوی سفیر این کشور و مقامات مربوطه در دو کشور را ضروری خواند.

سفیر نیکاراگوئه نیز در این دیدار با بیان اینکه دو کشور در مسیر تعمیق و تقویت بیش از پیش روابط با یکدیگر در حوزه‌های مختلف قرار دارند، افزود: دولت و ملت نیکاراگوئه همبستگی خود را با ملت و دولت ایران در قبال حملات تروریستی در شهر کرمان ابراز داشته و می‌دارند.

بورکینافاسو؛ دروازه بازارهای بکر آفریقایی

آیت الله رئیسی در نشستی دیگر پیش از ظهر امروز پذیرای محمد کابوره سفیر جدید بورکینافاسو شد و با رو به رشد دانستن روابط دو کشور گفت: کشورهایی مثل آمریکا و برخی دولت‌های غربی و رژیم صهیونیستی که اتفاقا بیشترین ادعای مبارزه با تروریسم را نیز دارند، منشأ اصلی ترور و گروه‌های تروریستی هستند، همانگونه که امروز شاهد جنایت و اعمال تروریسم رسمی و دولتی رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکایی‌ها و برخی کشورهای غربی هستیم. رئیس جمهور در ادامه بر آمادگی و تمایل جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری‌ها و تعمیق و تقویت روابط با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو تأکید کرد.

سفیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن ابراز تمایل کشورش برای گسترش روابط با ایران، اظهار امیدواری کرد که در دوره مأموریت خود بتواند گام‌های موثری در این راستا بردارد.

بلژیک حساب خود را از غرب و آمریکا جدا کند

رئیس جمهور در ادامه میشل مالهرب سفیر جدید بلژیک را برای پذیرش استوارنامه‌اش به حضور پذیرفت و با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط بر اساس اعتماد و احترام متقابل با کشورهای مختلف هیچ محدودیتی ندارد، خاطرنشان کرد: امروز آمریکا به اعتبار سوابق عملکرد خود و به خصوص حمایت کامل و عاملیت در جنایات رژیم کودک‌کش صهیونیستی، دیگر هیچ اعتبار و آبرویی در جهان ندارد و کشورهای اروپایی باید منافع و روابط خود را مستقل از منافع آمریکا دنبال کنند. به گفته رئیس جمهور، اراده جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط با کشورهای اروپایی بر اساس احترام متقابل و منافع متقابل است مگر اینکه کشوری به دنبال عنادورزی با ایران باشد.

سفیر بلژیک نیز با اشاره به علاقمندی کشورش برای گسترش روابط با ایران، اظهار امیدواری کرد که بتواند با حل چالش‌ها، گسترش روابط فیمابین در حوزه‌های مختلف را تسهیل کند.

سرزمین آفتاب تابان، در زیر غبار بمب اتمی آمریکا

رئیس جمهور پیش از ظهر امروز استوارنامه آقای «تسوکادا تاماکی» سفیر جدید ژاپن را پذیرفت و با بیان اینکه روابط دو کشور قدیمی، عمیق و رو به پیشرفت است، اظهار داشت: ایران برای گسترش روابط خود با ژاپن در عرصه‌های مختلف برنامه دارد و تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی همچنان که تاکنون موفقیت و دستاوردی برای آمریکا نداشته، نباید و نمی‌تواند مانعی برای گسترش روابط فیمابین باشد.

وی با اشاره به وضعیت تحولات بین‌المللی گفت: امروز وقتی به هر کجا که ناآرامی، درگیری و جنگ جریان دارد، نگاه می‌کنیم رد پای آمریکا در آنجا قابل مشاهده است؛ آمریکا از کاربرد بمب اتمی علیه مردم ژاپن تا جنایات امروز علیه مردم غزه نقش محوری و اساسی دارد.

سفیر ژاپن نیز با ابلاغ صمیمانه‌ترین حسن نیت‌های امپراطور و نخست‌وزیر ژاپن به رئیس جمهور، مناسبات دو کشور را گرم و نزدیک توصیف کرد و گفت: ژاپن برای تلاش‌های دولت جنابعالی برای ارتقای رفاه ملت ایران و نیز تعمیق و تقویت روابط منطقه‌ای احترام قائل است و بنده مأمورم تا تمام تلاش خود را برای تقویت و تداوم روند خوبی که در مسیر گسترش روابط فیمابین وجود دارد، به کار بگیرم.

آفریقای جنوبی؛ دشمن آپارتاید صهیونیست‌ها

آیت الله رئیسی روز دیپلماتیک خود را با دریافت استوارنامه «فرانسیس مولوی» سفیر جدید آفریقای جنوبی تکمیل کرد و خطاب به عالی ترین نماینده این کشور در جمهوری اسلامی ایران، روابط دو کشور را بسیار خوب و رو به گسترش توصیف و تصریح کرد: اقدام آفریقای جنوبی در شکایت از جنایات رژیم صهیونیستی اقدامی تاریخی، ماندگار و قابل تقدیر است و جمهوری اسلامی ایران از این اقدام هوشمندانه و خردمندانه حمایت می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه مانعی در مسیر گسترش روابط ایران و آفریقای جنوبی وجود ندارد، اظهار داشت: ارتقای سطح همکاری‌های فیمابین به نفع دو ملت و کشور است.

نماینده پروتوریا نیز در این دیدار روابط دو کشور را ممتاز و عالی خواند و افزود: امیدوارم بتوانم در مسیر گسترش روابط فیمابین به نفع دو ملت و کشور گام‌های سازنده‌ای بردارم.

آسیای میانه؛ در گستره سیاست همسایگی دولت سیزدهم

رئیس جمهور سپس آقای «فریدالدین نصریوف» سفیر جدید ازبکستان را پذیرا شد و گسترش روابط تهران-تاشکند در ۲ سال اخیر را مطلوب دانست و اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی و علی‌رغم تحریم‌ها، ظرفیت‌های فراوانی در جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده که می‌توانیم با مبادله آنها و به لطف ظرفیت‌های متقابل ازبکستان، روابط را بیش از پیش گسترش داده و هدف اولیه رساندن سطح مبادلات به یک میلیارد دلار را محقق کنیم.

سفیر ازبکستان نیز جمهوری اسلامی ایران را شریک مطمئن کشورش در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: ازبکستان علاقه‌مند به گسترش همه جانبه روابط با ایران است و بنده ماموریت دارم تا همه محورهای نقشه راه گسترش روابط فیمابین را با دقت و جدیت دنبال کنم.

مسلمانان بالکان؛ در قلب مردم ایران

آیت الله رئیسی در ادامه در آیین دریافت استوارنامه «نیاز چارداکلیا» سفیر جدید بوسنی و هرزگوین حاضر شد و با بیان اینکه روابط دو ملت متکی بر نزدیکی و باورهای قلبی دو ملت است تصریح کرد: گسترش روابط و ارتقای سطح همکاری‌ها میان ایران و بوسنی و هرزگوین به نفع هر دو کشور و ملت است و امیدوارم جنابعالی در این مسیر موفق باشید.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به سابقه عنادورزی مستکبران با ملت بوسنی و هرزگوین گفت: در صورتی که دخالت علیه مسلمانان وجود نداشته باشد، مانند آنچه امروز در سرزمین فلسطین شاهد هستیم، مسلمانان می‌توانند در کنار یکدیگر زندگی مسالمت‌آمیزی داشته باشند، لذا باید در مقابل این دشمنی‌ها و جنایات و مظالم ایستادگی و مقاومت کرد.

وی همچنین با اشاره به گذشت ۱۰۹ روز از دور اخیر جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم و مقتدر غزه و به شهادت رسیدن بیش از ۲۵ هزار نفر که بیشتر آنان را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند، گفت: همکاری و انسجام کشورهای اسلامی می‌تواند باعث توقف ماشین جنایت، کشتار و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی و حامیان او شود.

سفیر بوسنی و هرزگوین نیز با بیان اینکه مردم کشورش هیچ‌گاه کمک‌ها و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در روزهای سخت خود را فراموش نمی‌کنند، اظهار داشت: بوسنی و هرزگوین خواستار گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌های سازنده فیمابین است./ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.