کد خبر : 591
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۶

یک کارشناس حقوق بین‌الملل:

 آمریکا نمی‌تواند در عراق بماند

 آمریکا نمی‌تواند در عراق بماند
تهران - یک کارشناس حقوق بین‌الملل و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی گفت:‌ آمریکا نمی‌تواند در عراق بماند و مجبور است خاک این کشور را ترک کند و بهانه درخواست غرامت از دولت بغداد نیز از منظر حقوق بین‌الملل امری باطل است.

پایگاه خبری تحلیلی نگاه اقتصاد  (www.negaheghtesad.ir)

محسن عبداللهی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار قضائی ما درباره خروج آمریکا از عراق و منطقه خاورمیانه افزود: حضور امریکا پس از حمله سال ٢٠٠٣ و اشغال عراق، عملا در سال ۲۰۰۸ باید خاتمه می یافت اما در این سال موافقت نامه «سوفا» میان عراق و آمریکا منعقد شد.
وی ادامه داد: براساس توافقنامه عراق و آمریکا، مقرر شد آمریکا حداکثر تا سال ٢٠١١ در عراق باقی بماند و بعد نیروهای خود را از این کشور خارج کند مگر اینکه دولت عراق در همان سه سال هم اعلام کند که می خواهد نیروهای آمریکایی زودتر از عراق خارج شوند.
عبداللهی ادامه داد: در دسامبر ٢٠١١ که آمریکا باید عراق را ترک می کرد، این زمان مصادف با حمله داعش شد و دولت وقت عراق با نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد از ائتلافی از دولت ها به رهبری آمریکا دعوت کرد تا از عراق در برابر وحشی‌گری های داعش حمایت کنند.
عبداللهی اضافه کرد: از آن سال تاکنون آمریکا همراه برخی کشورهای دیگر از جمله آلمان، فرانسه، ایتالیا و انگلیس در عراق باقی ماندند و همچنان موافقت نامه سوفا رابطه دولت عراق و آمریکا و دیگر کشورها را تنظیم می کرد.
این کارشناس حقوق بین الملل اظهار داشت: واضح است که علت کنونی حضور آمریکا در عراق، رضایت دولت عراق در قالب دعوت دولت عراق در سال ۲۰۱۱ است.
عبداللهی افزود: از منظر حقوق بین الملل یک دولت تا زمانی می تواند در خاک یک کشور دیگر باقی بماند که رضایت آن کشور میزبان وجود داشته باشد و به محض اینکه دولت میزبانی که اعلام رضایت کرده، رضایت خود را پس بگیرد، دولت دعوت شده باید خاک آن کشور را ترک کند.
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: از نظر حقوق بین الملل با تصویب قانون چند روز گذشته در پارلمان عراق و نامه نخست وزیر عراق به آمریکا، آمریکا باید ظرف مهلت زمانی تعیین شده عراق را ترک کند.
وی اضافه کرد: البته مهلت زمانی باید معقول باشد زیرا انتقال نیروها و تجهیزات زمان بر است و به سرعت امکان انتقال نیست.
عبداللهی افزود: اینکه آمریکا برای خروج نیروهای خود از عراق خواهان غرامت شده است، اصلا هیچ توجیهی در حقوق بین الملل ندارد.
وی ادامه داد: هیچ وقت عراقی ها از امریکایی ها درخواست سرمایه گذاری برای ایجاد پایگاه های نظامی نداشتند و فقط از آنها دعوت کردند که برای مبارزه با داعش به آنها کمک کند بنابراین درخواست غرامت به نظر می رسد نوعی قیاس باطل در حقوق بین الملل است.
عبداللهی اظهارداشت: به نظر می رسد ترامپ با نگاه سرمایه داری خود، هزینه هایی که دولت آمریکا برای استقرار نیروهایش در عراق داشته را در قالب سرمایه گذاری می بیند و اخطار دولت عراق برای خروج نیروها و تجهیزات را زیان ناشی از سرمایه گذاری تلقی می کند اما از منظر حقوق بین الملل این مسأله قابل پذیرش نیست.
این کارشناس حقوق بین الملل گفت: هزینه های آمریکا در عراق به خواست دولت عراق انجام نشده و البته ترامپ می داند درست نمی گوید و از این جهت می گوید که عراق را تحریم خواهد کرد در واقع اگر بر صحت و اعتبار سخنان خود باور داشت، عراق را تهدید به تحریم های شدید اقتصادی نمی کرد.

پارلمان عراق روز یکشنبه با برگزاری نشستی درباره اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، به خروج تمامی نیروهای خارجی رأی داد.

پارلمان عراق همچنین خواستار منع استفاده از حریم هوایی عراق به هر دلیلی توسط نیروهای خارجی شد.

نمایندگان پارلمان عراق در ادامه خواستار تقدیم شکایت رسمی به سازمان ملل و شورای امنیت علیه آمریکا شدند.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه هشت نفر دیگر، بامداد روز جمعه در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند./ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.